Ütü Kireci Nasıl Temizlenir?

Ütü yaptığınız esnada kıyafetlerinizin üzerinde leke oluştuğunu gördüğünüz zaman ütü temizliği yapmanın vakti gelmiş demektir. Peki, ütü kireci ve ütü tabanı nasıl temizlenir? Ütü temizliğine dair merak edilen püf noktaları sizin için bir araya getirdik. İşte ütü temizliğine dair merak edilen detaylar...

24.02.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-15:28) Ütü Kireci Nasıl Temizlenir?

Kıyafetlerimizin tertipli ve düzgün görünmesi için hemen her gün kullandığımız ütülerin mutlaka temizliğinin yapılması gerekir. Aksi taktirde kıyafetlerimizin üzerinde hiç istemeyeceğimiz lekeler oluşabilir. Her ne kadar ütü yapmaktan hoşlanmasanız da ütü hayatımızın kurtarıcı bir parçasıdır. Ütü temizliği piyasada satışa sunulan temizlik malzemeleriyle yapılabileceği gibi evde basit yöntemlerle de yapabilirsiniz.

ÜTÜ KİRECİ NASIL TEMİZLENİR?

Ütüler kıyafetlerin kırışıklığı açmak için buharını içerisindeki kanalları kullanarak kıyafetlere ulaştırır. Eğer ütünüze tatlı su koymak yerine musluk suyunu koyarsanız bir süre sonra ütüden gelen buharın azaldığını göreceksiniz. Bu durum büyük ihtimalle ütünüzün kireçlendiği anlamına gelmektedir. Ütü kirecini temizlemek için yapabileceğiniz bir kaç yöntem bulunuyor. İşte ütü kirecini temizleyen yöntemler…

Ütünüzü kireçten kurtarmak için limon tuzundan yararlanabilirsiniz. Bir tencere ya da çaydanlığın içerisinde limon tuzunu kaynatıp ütünün su haznesine aktararak ütü kirecinden kurtulabilirsiniz. Özellikle buhar kazanlı ütülerde kireçlenme sorunu daha fazla yaşanır. Buhar gücünden kaynaklı olarak ve aynı zamanda su kullanımında dikkatsiz davranmamızdan dolayı ütünüz kireçlenebilir. Limon tuzunu kullanıp ütümüzden bir kaç kez buhar çıkışı yaparak kireçlenme sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Limon tuzu ile ütü kirecini temizledikten sonra bu suyu boşaltmayı ve ilk ütünüzü kirli ve kullanmadığınız bir kıyafette yapmayı unutmayın!

Ütünün dış kısmını ise limon suyu ve çok az bulaşık deterjanı kullanarak temizlyebilirsiniz.

ÜTÜ TABANI NASIL TEMİZLENİR?

Ütü tabanı da zamanla kirlenmekte, kireçlenmekte ve elbiselerimizi düzgün ütülemeyi zorlaştırmaktadır. Bu problemi ortadan kaldırmak için ütünün altının temizlenmesi gerekmektedir. Bunun için uygulayabileceğiniz üç yöntem vardır.

Tuz İle Ütü Tabanı Temizliği: Ütünüzü fişe takıp ısınmasını sağladıktan sonra, gazete kağıdının üzerine bir miktar tuz döküp ütüyü fişten çekerek temizliğini sağlayabilirsiniz. Daha sonra temiz bir bezle ütünün altını silip temizliğini bitirebilirsiniz.

Karbonat ve Su İle Ütü Tabanı Temizliği: Özellikle oldukça hassas olan teflon tabanlı ütüler için kullanabileceğiniz karbonat ve su karışımı ütü tabanı temizliği için idealdir. Bu hamuru ütünün tabanına sürerek hafifçe fırçalayıp bir bezle silerek temizliğini sağlayabilirsiniz. Daha sonra ütüyü fişe takıp bir havlunun üzerinde buharını çıkarmayı unutmayın.

Sirke İle Ütü Tabanı Temizliği: Bir kabın içerisinde sirke ile tuzu karıştırarak, pamuklu çubuk yardımıyla ütünün altını temizleyebilirsiniz. Daha sonra kuru pamuklu kulak çöpü ile temizleyerek ütünün tabanını temizleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal