Ünlülerin Yeni Estetik Trendi Bişektomi Nasıl Yapılır? Bişektomi Ağrı Yapar mı?

Bişektomi nedir, nasıl yapılır? Bişektomi ile yanaklara nasıl şekil verilir? Yüz estetiğinde yeni yöntem olarak tercih edilen ve özellikle ünlülerin sık sık başvurduğu bir yöntem olan Bişektomi acılı bir işlem midir? İşte merak ettikleriniz.

07.06.2019-10:12 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-09:51)

Son zamanlarda yuvarlak hatların yerine daha keskin hatların beğenilmesi ile beraber Bişektomi operasyonlarına başvuranların sayısında artış olmaktadır. Özellikle Hollywood yıldızlarının seçtiği bir yöntem olan Bişekotomi'nin öncüsü Angelina Jolie olarak biliniyor.

YANAK İNCCELTME AMELİYATI  

Yüzün her iki tarafında da bichat denilen yağ torbaları bulunmaktadır. Elma yanaklı olarak bildiğimiz kişilerde bu yağ yastıkları aşırı geliştiğinden yüze yuvarlak bir hat kazandırmaktadır.

OPERASYON VE SONRASI  

Bişektomi ameliyatı lokal anestezi ile gerçekleştirilmektedir. Ameliyat ağız içerisinde yaklaşık bir santimetrelik kesi açılarak yapılır ve bu kesi içinde bichat keseleri alınır. Ameliyat yaklaşık olarak 45 - 60 dakika arasında değişmektedir. Operasyon ağız içinden yapıldığı için dışarıdan herhangi bir operasyon izi görnmememktedir. Operasyon sonrasında hastalar aynı gün içerisinde taburcu olur.

KALICI BİR OPERASYONDUR  

Hastaların operasyondan sonraki ilk bir haftada ağız içi temizliğine önem vermesi, düzenli gargara yapması ve dişlerini fırçalaması şart. Hastaların operasyondan sonra yemek yerken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunun dışında sert çiğneme hareketlerinden kaçınmaları ve yumuşak besinler ile beslenmeleri önerilmektedir.

Çalışanlar ise operasyondan birkaç gün sonra iş hayatlarına dönebilir. Genellikle operasyonun etkisi kalıcıdır ve operasyondan sonra bölgede tekrar yağ birikmesi oluşmamaktadır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal