Umaç Çorbasının Tarifi

Hep aynı çorbaları yapmaktan sıkılanlar için içinizi ısıtacak umaç çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Akşam yemeğinde tercih edeceğiniz umaç çorbasını çok seveceksiniz.

04.03.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-12:46) Umaç Çorbasının Tarifi

Hep aynı çorbaları yapmaktan sıkılanlar için içinizi ısıtacak umaç çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Akşam yemeğinde tercih edeceğiniz umaç çorbasını çok seveceksiniz. İşte detaylar...

Yapımı oldukça basit olan ve aynı zamanda harika tadıyla herkesin seveceği umaç çorbası, Kocaeli yöresine ait bir lezzettir. Kolay ulaşılabilir malzemeleren yapılan bu çorba, genelde düğün ve davet sofralarında sıkça tercih edilir. İşte umaç çorbasının tarifi...

UMAÇ ÇORBASI TARİFİ

Gerekli malzemeler:

- 3 çorba kaşığı un

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- Yeteri kadar soğuk su

Hamuru için:

- 1 su bardağı un

- 1 adet yumurta

- 2 çorba kaşığı su

Yapılışı:

Hamur malzemelerini bir kabın içerisine alın ve iyice yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Ardından hamurdan minik minik parçalar koparıp, baş ve işaret parmağınız arasında yuvarlayın ve bir tabağa biriktirin.

Derin bir tencerede un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyip karıştırın, kaynamaya başlayınca hamurları ekleyin. Çorba kaynayana kadar karıştırmayı sürdürün ve tuz ekleyin. Kaynayan çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal