Ülkelere Göre Güzellik Sırları

Tarih boyunca güzellik kadınlar için yemek içmekten daha önemli olmuştur. Bu amaçla doğa ananın kendilerine sunduğu imkanları kullanarak daha pürüzsüz bir cilt, daha genç görünüm için teknikler geliştirmişlerdir.

23.06.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:12) Ülkelere Göre Güzellik Sırları

Kadınlar her zaman hemcinslerinin güzellik sırlarını merak etmiş ve araştırmıştır. Sırf bu amaç uğruna dünyayı gezen kadınlar ve güzellik uzmanları vardır ve görmüşlerdir ki Ülkelere göre güzellik sırları tıpkı güzellik algıları gibi çok farklılık göstermektedir.

HİNDİSTAN

Ülkelere göre güzellik sırları denilince hem baharat hem de renk açısından dünyanın en çarpıcı hem de en mistik ülkesi Hindistan herkesin en merak ettiği yer olarak ilk akla gelen ülkedir. Zerdeçal bu açıdan Hindistan ile özdeşleşmiştir. Hemen her yemekte zerdeçal kullanılır.  Hindu kızlar evlenirken yüzlerine zerdeçal maskesi sürerek parlak bir cilt elde etmenin yanı sıra Jüpiter gezegeninin başarı ve zenginliği temsil eden enerjisini çektiklerine inanırlar.

MEKSİKA

Agave ağaçlarından elde edilen bir şurup, pişmiş pirinç ve yulaf ezmesi ile karıştırılarak maske haline getirilip yüze uygulanarak yüze nemlendirme ve anti-aging amacıyla uygulanır.

PERU

Aloe vera bitkisi, kuru ciltlere, cilt lekelerine, güneş yanıklarına doğrudan bitkinin kendisinden alınıp sürülmek suretiyle uygulanır.

ZANZİBAR

Deniz yosunundan yapılan sabunlar içerdikleri A ve B12 vitaminlerinin yanı sıra demir ve çinko gibi mineraller yardımıyla cildi temizlerken onarmak amacıyla kullanılır.

AVUSTRALYA

Avustralya'da Kakadu olarak adlandırılan bir erik türü sivilceleri sadece bir gecede iyileştiren etkisi ile bilinir; içerdiği yoğun C vitamini aynı zamanda cildin yaşlanmasını önlemektedir. Ayrıca kepek ve başka saç derisi sorunları için çay ağacı yağı kullanılır. Şampuana birkaç damla çay ağacı katılarak etkisini hızlıca fark etmek mümkündür.

KOLOMBİYA

Tropik bir bitki olan avokado dillere destan güzellikleriyle Latin Amerikalı kadınların parlak saçlarının sırrıdır. Avokado 1 adet muz ve 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırılarak saç köklerine sürülür. Yarım saat bekletilen maske şampuanla yıkanarak temizlenir.

ŞİLİ

Şili’li kadınlar parlak ve ışıltılı ciltlerini kırmızı üzüme borçludur. Kırmızı üzüm ezilerek maske kıvamına getirecek miktarda un koyulur ve karıştırılır. Bu maske ile yıpranmış ve yorgun ciltler için harika sonuçlar vermektedir.

BULGARİSTAN

Bulgaristan denilince akla gül gelir. Dünyaca ünlü güllerin yetiştiği Bulgaristan’da gül suyu ve inceltilmiş gül yağı hem cilt temizliği hem de nemlendiricisi olarak kullanılmaktadır. Gül çayı da oldukça yaygın olarak kullanılır.

FRANSA

Fransa’da kadınlar kendi işini kendi yapmayı çok severler. Bu sırada çok pratik bilgiler keşfetmeleri de hiç şaşırtıcı değildir. Manikürlerini kendi yapmayı tercih eden Fransız kadınlar tırnaklarındaki lekeleri çıkarmak için tırnaklarını 5-10 dakika limon suyunda tutmaktadırlar ve lekeler kısa sürede kaybolmaktadır.

YUNANİSTAN

Kutsal zeytin Yunan kadınlarının en önemli gençlik iksiridir. Ne tereyağı ne de diğer yağlar zeytinyağının içerdiği antioksidanları içermemektedir. Yunan kadınları yemek öncesi zeytinyağını çeşitli baharatlar ile karıştırarak yemektedirler. Zeytin’den yapılan sabunları kullanmaktadırlar.

Ülkelere göre güzellik sırları yazmakla bitmeyecek kadar çok çeşitlilikte olup, geleneksel ritüeller ile beraber uygulandığında oldukça mistik bir havaya bürünmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal