Ucu Olmayan Köklü Sivilceler Nasıl Geçer?

Ucu olmayan yani başını göstermemiş olan köklü sivilceler cildin alt katmanında oluşan kistik akne ya da nodüllerin irini açığa çıkarmadığı sivilcelerdir. İltihap cildin alt katmanında olduğu için oldukça ağrılı ve görüntü itibariyle oldukça rahatsız edicidir. Peki, ucu olmayan köklü sivilce nasıl iyileşir?

27.03.2020-18:33 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-18:18) Ucu Olmayan Köklü Sivilceler Nasıl Geçer?

Cildin altında ortaya çıkan çoğu zaman kızarık ve şiş olan bu köklü sivilceler diğer akne türüne göre oldukça farklıdır. Köklü sivilceler uzaktan fark edilmese de yumru şeklinde cildinizin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Bu tip akneler gözeneklerde sıkışan sebum (yağ) kir ve bakterilerden ötürü oluşmaktadır. Sonuç olarak cildinizin altında diğer sivilcelerin sahip olabileceği gibi sadece başı olmayan kör bir yumru meydana gelir.

UCU OLMAYAN KÖR SİVİLCELER NASIL İYİLEŞİR?

SIKMAYIN, PATLATMAYIN

Ne kadar rahatsız edici olursa köklü bir sivilceyi asla patlatmaya veya sıkmaya kalkmayın. Bu sivilceler cildin yüzeyinde oluşmadığı için zaten patlaması imkânsızdır. Kör bir sivilceyi sıkma eylemi iltihabın daha kötü bir hale gelmesine neden olur.

SICAK KOMPRES UYGULAYIN

Sıcak kompresler kör sivilcelerin ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Günde 3-4 defa 10 dakika kompres uygulamak irinin iyileşmesini de sağlar.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi antiseptik özelliğe sahip olduğu için cildi bakterilerden arındırır ve sivilcelerin iyileşmesine katkı sağlar. Kör sivilcenizin bulunduğu bölgeye nazikçe elma sirkesini tonik gibi uygulayarak ağrılarınızın azaltılmasını ve iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal