Tuvalete Sık Sık Çıkınca Zayıflanır Mı?

Gün içerisinde sık tuvalete çıkıyorsanız bu iyiye işarettir. Metobalizmanızın hızlı çalıştığını gösterir. Peki sık tuvalete çıkmak kilo vermede ne kadar etkilidir? Sık tuvalete çıkmak kilo verdirir mi?

22.10.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-10:41) Tuvalete Sık Sık Çıkınca Zayıflanır Mı?

Kilo vermek adına birçok yol deneriz. Kilo verme konusunda merak edilen önemli bir hususta tuvalete sık çıkmanın kilo vermede ne kadar etkili olduğudur. 

İnsanın metebolizmasıyla doğrudan alakalı olan sık tuvalete çıkma sağlıklı bir birey olduğunuzun göstergesidir. Fazla abartılı olmadığı sürece sık tuvalete çıkmak metobolizmanın hızlı çalıştığının belirtilerindendir. Metobolizmanın hızlı çalışması demek yeterli miktarda su tüketimini sağladığınızın göstergesidir. Özellikle yemeklerden sonra tuvalete çıkmak kilo vermek için önemli bir durumdur. Peki tuvalete sık sık çıkınca zayıflanır mı?  Diyette su tüketimin önemi nedir? Yemek yedikten sonra tuvalete çıkmak zayıflatır mı?

Tuvalete sık çıkmak bir hızlı metabolizma göstergesidir. Ancak zorlayarak sık sık tuvalete gitmek ne kadar doğrudur?

SIK SIK TUVALETE ÇIKMAK ZAYIFLATIR MI?

Bölgesel zayıflamada ya da genel manada kilolardan kurtulmak için yapılan birtakım diyetler neticesinde insanın abartı olmamak şartı ile sık tuvalete çıkması diyetin işe yaradığının işaretidir. Sık tuvalete çıkma hali metabolizmanın hareketli yani çabuk çalışıyor olması ile doğru orantılıdır. İdrar ya da dışkı şeklinde bedenden atılan ağırlıklar büyük bir rahatlık sağlama olasılığı verir. Bunu en belirgin biçimde görmeyi arzu ediyorsanız sabah tuvalete çıkmadan evvel ve sonra kesinlikle tartılın ağırlık farkını göreceksiniz. Dikkat ederseniz ağırlık kaybı olarak adlandırılır çünkü tartıda çıkan tam namı ile kilonuz değil ağırlığınızdır.

İnsanlar zayıflama sürecine girdiği andan itibaren çeşitli yollarla metabolizmasını hızlandırmaya ve böylece kolay yağ yakımını başlatmaya çalışmak ister. Kimi zaman bunu diyetlerle, kimi zaman ise zayıflatıcı kürler veya detoks çayları ile dener. Bunun sonucunda ise en gözle görülür etki bireyin tuvalete çıkma sıklığının artmasıdır. Eğer çok sık ve abartılı değilse, tuvalete çıkmak kişinin uyguladığı diyetin işe yaradığını ve metabolizmasının hızlandığını gösterir. Sık tuvalete çıkma durumu aynı zamanda metabolizmanızın hızlı çalışıyor olması ile doğru orantılıdır ve böylelikle vücudunuz rahatlama eğilimi gösterir. Üstelik söylemekte gerekir ki, her gün vücuda alınması gereken su miktarı 2-2.5 litredir ve bu miktarı aldığınızı idrar renginize bakarak anlayabilirsiniz. Eğer beyaza doğru ise doğru yoldasınız demektir.

YEMEK YEDİKTEN SONRA TUVALETE ÇIKMAK ZAYIFLATIR MI?

İlk başta söylemek gerekir ki idrar için tuvalete gitmek ile dışkı için tuvalete gitmek arasında oldukça fazla fark vardır. Vücuda alınan gıdalar ve sıvılar, metabolizmayı etkilediği gibi gün içinde özellikle idrar kısmında da oldukça sık tuvalete çıkarabilir lakin dışkı için tuvalete gitme sıklığı sağlıklı bireylerde günde 1 defadır. Lif bakımından zengin olan kayısı, karpuz, elma gibi gıdaların tüketilmesi de bağırsakların nemlenmesine yardımcı olur ve böylece daha kolay tuvalete çıkarsınız.

ÇOK SU İÇİP İDRARA ÇIKMAK ZAYIFLATIR MI?

Gerek kilo verirken gerek ise normal hayatta en önem verilmesi gereken konulardan biri yeterli miktarda su tüketimidir. Metabolizma hızınızla doğru orantılı ilerleyen su tüketiminde ne kadar çok su içme ihtiyacı hissederseniz vücudunuzu kilo vermeye o kadar çok hazır hale getirirsiniz. Üstelik sık sık idrara çıkıyorsanız vücudunuz hem içinde ki kötü mineralleri atıyordur, hem de böbrekleriniz sağlıklı çalışıyordur. 1 haftalık bir süreçte sağlıklı beslenir ve her gün yeterli miktarda su tüketirseniz 3 kiloyu idrar yoluyla vücudunuzdan atma şansınız da mevcuttur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal