Tutmaç Çorbası Tarifi

Vitamin, mineral ve lif bakımından yüksek bir besin kaynağı olan tutmaç çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tutmaç çorbası nasıl yapılır?

Tutmaç Çorbası Tarifi

Sağlıklı ve doyurucu bir lezzet olan tutmaç çorbası misafirleriniz için hazırladığınız sofralarınıza güzel bir başlangıç olacaktır.

MALZEMELER

  • 8 su bardağı soğuk su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

SOSU İÇİN;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber

NASIL YAPILIR?

İlk olarak kullanılacak nohut ve yeşil mercimek haşlanır. Daha sonra hazır olan haşlanmış malzemeler bir kenarda bekletilir ve geniş bir tencere ocağa alınır. Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır ve tencereye aktarılır. İçerisine sıvı yağ ilave edilerek kavrulur. Kendini bırakan soğan parçalarının üzerine haşlanmış nohut ve yeşil mercimek ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak kavrulur. Hemen ardından su ilave edilir ve orta ateşte arada sırs karıştırılarak kontrollü bir şekilde pişirilir. Kaynamaya başlayan çorbanın içerisine erişteler ilave edilir ve hepsini birlikte birkaç dakika daha kaynatılır. Tüm kuru malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine sosu ilave etmek için ayrı bir kasede yumurta, un, yoğurt, tuz, toz karabiber, kuru nane çırpılır. Pişen çorbadan iki kepçe sosun içerisine aktarılır ve ısı dengelenir. Sonrasında sos, çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Tüm malzemeler birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra pişmiş olacaktır. Daha sonra servis kaselerine alınarak sıcak sıcak servis edilir. Herkese afiyet olsun

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri