Tutmaç Çorbası Tarifi

Selçuklu Sultanlığı döneminden günümüze taşınan ve sofralarda yer edinen tutmaç çorbasını çok seveceksiniz.

Tutmaç Çorbası Tarifi

Geleneksel Anadolu tatlarının buluştuğu ve eski dönemlerde de sofralarda yer almış tutmaç çorbası tarifi...

MALZEMELER

 1 lt su
 Yarım bardak nohut (Haşlanmış)
 Yarım bardak erişte
 Yarım bardak yeşil mercimek (Az haşlanmış)
 1 soğan
 Kuru nane
 Tuz
 Karabiber
 Zeytinyağı

TERBİYESİ İÇİN

 1 kaşık un
 1 yumurta sarısı
1,5 bardak süzme yoğurt

NASIL YAPILIR?

İlk olarak derin bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine sırasıyla nohudu, mercimeği ve erişteyi katın. Erişteler pişene dek kaynatmaya devam edin. Bir farklı kâsenin içinde terbiyesini hazırlamak için yumurta sarısını, unu ve yoğurdu hepsi pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe koyup yavaşça ve karıştırarak terbiyenin içine dökün. Eğer yeterli sıcaklığa varmadıysa birkaç defa daha tekrarlayın ve ardından terbiyeyi kaynayan suyun içine dökün. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra kapatın. Nane ile sıcak biçimde servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri