Türk Kahvesi Yaparken Sürekli Karıştırın! 5 Adımda Köpüklü Kahvesinin İncelikleri

En keyifli muhabbetlerin olmazsa olmazı Türk kahvesi, kimsenin kolay kolay hayır diyemeyeceği içecekler arasında. Peki Türk kahvesi yapmanın en kritik püf noktaları neler? İşte 5 adımda enfes Türk Kahvesi tarifi.

11.09.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-11:42)

Bol  köpüklü bir Türk kahvesi yapmak sandığınız kadar zor değil. Enfes bir kahvenin incelikleri için içeriğimize  göz atmanız yeterli.

TAZELİĞİNİ KORUYUN

Türk kahvesi içmek sıradan tüm içeceklerin dışında ayrı bir keyiftir. Öncelikle kahveyi taze tutmak gerek. Hava almayacak tamamen kapalı bir kapta ve nemden uzak tutarak tazeliğini koruyun.

MUSLUK SUYU KULLANMAYIN

Musluk suyuyla yaptığınız Türk kahvesi, hazır şişe su veya arıtılmış su ile yaptığınız kadar yumuşak içimli olmaz. Daha fazla köpük olması için kahveyi soğuk suyla yapın.

SÜREKLİ KARIŞTIRIN

Sade, orta veya şekerli kahvenizi ocağa koymadan evvel 30 saniye kadar karıştırmak daha yumuşak bir içim sağlar. Ocağa koyunca kahvenizi tekrar karıştırmayın.

AĞIR AĞIR PİŞSİN

Enfes bir Türk kahvesi için ısıyı iyi iletme niteliğine sahip bakır cezve seçin. Şartlar uygunsa közde pişirmek de ekstra lezzet katar. Kahvenizi her zaman kısık ateşte pişirin.

KAYNAYINCA OCAKATAN ALIN

Türk kahvesi kabarmaya başladığı anda ocaktan indirilmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal