Millet olarak çay ve kahve içmeyi çok severiz. Hatta bir fincan kahvenin 40 yıl hatrı var der büyüklerimiz. Peki her gün keyifle içtiğimiz Türk kahvesi nasıl pişirmeliyiz?

Ünlü aşçı Mehmet Gürs Türk kahvesi pişirmenin püf noktalarını anlatıyor. İşte Türk kahvesi pişirirken doğru sanılan yanlışlar!

KAHVEYİ AĞIR ATEŞTE PİŞİRMEYİN

Kahve pişirmede en önemli noktalardan biri de kahvenin iyi kavrulmuş ve doğru öğütülmüş bir çekirdeğinin olması gerekir. Kahvenin ağır ateşte pişirilmesi doğru bilinen yanlışlardan biridir.

SOĞUK SUYLA PİŞİRMEYİN

Kahve pişirilirken yapılan yanlışlardan biri de kahvenin soğuk suyla pişirmektir. Oda sıcaklığında ya da daha sıcak su ile kahve pişirmek gerekir.

PİŞİRME SÜRESİNİ KISA TUTUN

En önbemli püf noktalarından biri de kahvenin pişirilme süresidir. Kahvenin pişirilme süresinin kısa tutulması gerekir. Kısa sürede pişen kahvenin kokusu alınabilir ve tadı acı olmaz. Zaten kahve özünde tatlı bir meyvedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.