Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir? Yöntemi Çok Kolay!

Beyaz ayakkabıları hepimiz severek kullanırız. Ancak hızlıca kirlendiği de bir gerçek. Bu nedenle temizlemek bize zor gelir. Peki beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz spor ayakkabı temizleme yöntemleri neler?

17.03.2017-10:05 - (Son Güncelleme: 05.08.2021-16:34)

Severek kullandığımız spor ayakkabıları temiz tutmak o kadar da kolay değil. Ancak spor ayakkabıları temizlemenin pratik yöntemleri mevcut. Peki beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz spor ayakkabı temizleme yöntemleri neler?

BEYAZ SPOR AYAKKABI TEMİZLEME NASIL YAPILIR?

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz rengin her zaman temizliği zordur. O yüzden çoğu zaman beyaz rengi tercih etmeden kaçınırız. Sizi bu dertten kurtarıyoruz. Artık gönül rahatlığıyla beyaz ayakkabı seçebilirsiniz. Artık beyaz ayakkabının temizliğini dert etmeye son. Bu yöntemlerle beyaz ayakkabılarınız göz alıcı beyazlığını hiç kaybetmeyecek. 

Özellikle de son dönemde moda olan ve herkesin tercih ettiği bir renk olarak önümüze çıkan beyaz ayakkabıların kullanım alanı oldukça genişledi. Her kıyafetin altına kombinlediğimiz adeta joker parça olarak görmekteyiz. Hal böyleyken bu kadar tercih edilen bir ayakkabının kolay temizleme yöntemlerini kullanarak keyfini çıkarın. 

BEYAZ AYAKKABILAR İÇİN TEMİZLEME KÖPÜĞÜ

Beyaz ayakkabılarınızı ilk günkü beyazlığına kavuşturmak için çok etkili, ev yapımı beyaz ayakkabı temizleme köpüğü hazırlayabilirsiniz. Deneyenler tarafında fazlaca sevilen ve önerilen bu köpük, beyaz spor ayakkabılar üzerinde yer eden lekeleri yok edip eski beyazlıklarına kavuşmasını sağlıyor. Bu mucizevi köpük için gerekli olan malzemeler;

- Herhangi bir diş macunu

- Kullanılmayan temiz bir diş fırçası

- Saç şampuanı

- Yeterli miktarda ılık su

- El yapımı örme duş lifi

- Uygun büyüklükte leğen

- Ayakkabı tabanı için yumuşak fırça

BEYAZ AYAKKABILAR NASIL TEMİZLENİR?

Tüm malzemeler hazırsa ilk olarak ayakkabının bağcıklarını çıkarın. İlk olarak ayakkabının tabanındaki çamurları fırça yardımıyla iyice fırçalayın. Aralarda kalan çamur ve taşları temizlediğinizden emin olun. Ayakkabı üzerindeki fazlaca oluşan çamur, toz ve kirleri gidermek için soğuk suyla yıkayın. Ayakkabıları soğuk suyla yıkadıktan sonra temizlendiğinden emin olduğunuz ayakkabıları leğen içine alın ve üzerini kaplayacak kadar su ile doldurun. 

Suya şampuan ekleyin ve örme lif ile ayakkabıları güzelce yıkayın. Lifin temizlikteki etkisini hemen göreceksiniz. Bu yıkama sonrasında lekeler büyük oranda yok olacaktır. 

Eğer hala ayakkabı üzerinde kalan kirler ve lekeler için ikinci aşamaya geçebilirsiniz. Bu aşamada diş fırçası üzerine diş macunu ekleyin ve lekeleri bu fırça ile fırçalayın. Tamamen beyazlaşana kadar fırçalamaya devam edin.

Lekeleri çıkardıktan sonra leğendeki suyu dökün. Tekrardan ayakkabı üzerini örtecek kadar su doldurun ve içine şampuan dökün. Bu şekilde ayakkabıları yarım saat beklettikten sonra durulayın. Kuruduktan sonra ilk günkü kadar beyaz spor ayakkabılarınız olacak.

SİRKE İLE TEMİZLEME YÖNTEMİ 

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyreltikten sonra bir bez yardımı ile seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra ıslak bırakmayın. Kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

KARBONAT İLE TEMİZLEME YÖNTEMİ

Karbonat her alanda kullanılabilen temizlik konusunda yardımcı doğal bir temizleme aracıdır. Doğal olmasıyla ve tek başına mikropları kırmada gayet etkili olan karbonatı ayakkabı temizliğinde de kullanabilirsiniz. Karbonatı tek başına bir tatlı kaşığı kullanarak bir bardak ılık su içerisinde seyrelterek diş fırçası yardımıyla temizleme yapabilirsiniz. 

Eğer tek başına yeteri kadar etkili olmayacağınızı düşünüyorsanız içerisine sıvı çamaşır deterjanı veya bulaşık deterjanı katarakta aynı yöntem ile temizleme yapabilirsiniz. Karbonat ve sirkeyi karıştırarak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Beyaz ayakkabılarınızı temizledikten sonra kuru bir bez ile ıslaklığını alıp 3-4 saat güneş ışığında bekletmeniz yeterli olacaktır.

ASETON İLE TEMİZLEME

Etkili bir temizleyici olarak kullanılabilen aseton, renkleri çıkarma konusunda oldukça işe yarayan bir kimyasaldır. Ancak asetonu kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle beyaz ayakkabılarımızı temizlerken kullanacağımız aseton renksiz olmalıdır. Aksi halde renkli aseton beyaz ayakkabıya rengini verebilir. 

Asetonu kullanırken su veya herhangi bir sıvı ile seyreltmeden tek başına kullanmak en etkili temizleme sonucu verecektir. Asetonu bir pamuk veya bir beze dökerek ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Kimyasal bir madde olan aseton ayakkabının yüzeyi emmemesi için temizledikten hemen sonra ayakkabıyı nemli bir bez ile silmek daha faydalı olacaktır.

DİŞ MACUNU İLE TEMİZLEME

İçerisinde bulunan maddelerden kaynaklı beyazlatıcı özelliğe sahip olan diş macunu lekeleri gidermede etkileyici bir yöntemdir. Beyaz ayakkabıları temizlemek için etkili bir yöntem olan diş macununu seçerken tıpkı asetonda olduğu gibi beyaz ve renksiz olmasına özen göstermelisiniz. 

Diş fırçasına bir miktar beyaz diş macunu sıkarak beyaz ayakkabılarınızı parlatmaya başlayabilirsiniz. Temizleme bittikten sonra nemli bir bez yardımıyla macunları silerek güneş ışığında 3-4 saat kurumaya bırakabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal