Trans Manyetik Stimülasyon Nedir?

Yağmur Tanrısevsin’nin Oğuzhan Koç ile ayrılığını unutması için yaptırma fikri olduğu iddiası ile gündeme gelen trans manyetik stimülasyonu hakkında merak edilenleri derledik.

29.11.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 29.11.2019-09:36)

Yağmur Tanrısevsin’nin hafızasını silmek için kullanacağı iddiası olan trans manyetik stimülasyon daha önce Ebru Polat ile de anılmıştı.

TRANS MANYETİK STİMÜLASYON NEDİR?

1903 senesinde beri psikiyatride kullanılan Transkranyal Manyetik Stimulasyon, alternatif bir tedavi metodu şeklinde, fakat son senelerde yoğun şeklide kullanılmaya başlanmıştır. Bu metot, başta depresyon hastaları olmak üzere pek çok psikiyatrik hastalıkta kullanılmaktadır. Ancak değişik araştırmalarda, tedavinin faydasına ilişkin değişken ispatlar gösterilmektedir. Uygulama esnasında bilinç kaybı oluşmaz, ürperme gibi bir his duyulur. İşlem esnasında manyetik alan ortalama 100 desibellik bir ses çıkarır. Bu sebeple kulaklann korunması lazımdır. Motor korteks üstüne motor eşikten daha büyük TMS uygulaması kas kontraksiyonuna ve motor uyarım potansiyeline (MEP) neden olabilir. Başparmak hareketleri ile TMS arasındaki vakit kaydedilebilir ve ve buna ileti vakit ismi verilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal