Topraksız Lale Yetiştirmenin Püf Noktaları

Malum lale mevsimi olan bahar yaklaşmakta. Renkleriyle, çeşit çeşit şekilleriyle bahçeleri ve parkları güzelleştiren laleleri evlerimizde nasıl yetiştirebiliriz? Soğanlı bitkilerden olan laleye suda bakma yöntemleri nelerdir? İşte evinizi renklendirmenin püf noktaları.

01.04.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-09:20) Topraksız Lale Yetiştirmenin Püf Noktaları

Soğanlı bitkiler için ekilme zamanı geldi. Dış mekan bitkisi olarak yetiştirilmesi gereken laleyi saksıda dahi yetiştiriyor olsanız saksıyı muhakkak dışarıda bırakmalısınız. Ancak saksıyla toprakla uğraşmak istemeyenler için evde vazoda lale yetiştirmek sanıldığı kadar zor değildir. İşte suda lale yetştirmenin püf noktaları.

SOĞANLARI HAZIRLAYIN

Çiçekçilerde hazır satılan çiçek soğanlarından alabilirsiniz, ya da daha önce ektiğiniz çiçeklerin soğanlarını topraktan çıkarabilirsiniz. Daha iyi bir sonuç için, soğanlı köklerin soğukta dinlenmesi gerekiyor. Bunun için en iyi yöntem, soğanları buzdolabında 9-10 hafta kadar bekletmek. Sizin o kadar vaktiniz yoksa, bir iki hafta dolapta soğuttuğunuz soğanları da deneyebilirsiniz.

 VAZOLARINIZ HAZIR MI?

Eğer tek bir lale büyütecekseniz ince uzun bir vazo şık duracaktır. Ama daha genişçe bir vazoda birden fazla soğanı da büyütebilirsiniz. Dekoratif amaçlı kullanılan renkli taşlar ve boncuklardan dilediğinizi vazonun dibine doldurun ve soğanınızı bunun içine yerleştirin. Kökler çok fazla uzadıktan sonra taşsız bir vazoya alarak büyük resimdeki gibi görünmesini de sağlayabilirsiniz.

SUYUNU AYARLAYIN

Taşların seviyesinde, soğanın kök kısmına değecek kadar su doldurun. Zamanla suyunuz azalırsa ekleme yapabilirsiniz. Sadece soğanınızı suya boğmadığınızdan emin olun.

İŞTE LALER HAZIR

Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde vazonuzu muhafaza edin. Zamanla soğanların dibinden köklerin uzadığını göreceksiniz. Yeşil saplarla beraber çiçek filiziniz de büyüyecek ve birkaç hafta sonra rengarenk çiçekleriniz olacak.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal