Tokofobi Nedir? Nasıl Geçer?

Doğum korkusu olarak nitelendirilen tokofobi, kadınların doğum sırasında yaşayacakları zorluğu düşünmelerinden kaynaklanır. Peki tokofobi nedir? Nasıl geçer?

18.01.2019-16:35 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-16:32) Tokofobi Nedir? Nasıl Geçer?

Doğum korkusu olarak nitelendirilen tokofobi, kadınların doğum sırasında yaşayacakları zorluğu düşünmelerinden kaynaklanır. Peki Tokofobi nedir? Nasıl geçer? İşte yanıtlar...

Tokofobi Nedir?

Genel olarak tedirgin, evhamlı, acı eşiği düşük olan, karamsar veya doğum ile ilgili kötü deneyimleri olan veya kötü hikayeler duymuş olan kişilerde yaygın olarak görülebilen tokofobi, doğum korkusu anlamına gelen ciddi bir psikolojik problemdir. Kadınlar doğum ağrılarından, bebeklerinin veya kendilerinin zarar görebileceğinden korkarlar. Neyse ki, kişinin depresyona girmesine bile sebep olabilecek bu tür korkuları psikolojik destek ile aşmak mümkün.

Tokofobi Nasıl Geçer?

Tokofobi sahibi kadınlar terapiler ile bu korkularından tamamen kurtulabilmektedir. Kendilerinde böyle bir korku olduğunu fark ettikleri andan itibaren terapilere başlamaları kısa sürede atlatabilmelerini sağlayacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal