Tokofobi Nedir? Kadınlar Doğum Korkusunu Nasıl Atlatır? Tokofobi Belirtileri Nelerdir?

Psikolojik bir tür rahatsızlık olan Tokofobi nedir? Hamile kadınların veya hamile kalmayı düşünenlerde meydana gelen bu hastalık pek çok kişide doğum korkusu oluşturuyor. Tokofobi hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik.

05.08.2019-12:41 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-12:55) Tokofobi Nedir? Kadınlar Doğum Korkusunu Nasıl Atlatır? Tokofobi Belirtileri Nelerdir?

Hamile kadınların ya da hamile kalmayı düşünenlerin korkularından olan Tokofobi kimlerde görülür? Tokofobi psikolojik bir rahatsızlık mıdır? Gelin merak edilenleri birlikte okuyalım.

ANNE ADAYLARINDA ENDİŞE BELİRİR

Tokofobi, doğum korkusu olarak bilinmektedir. Bu durum psikolojik bir rahatsızlıktır. Hamilelik döneminde depresyona eşlik eden tokofobi, hamile kalma korkusu olmayan ve başta hamile kalmada herhangi bir endişe duymayan, korkmayan anne adaylarında görülmektedir.

Korku ve kaygılar doğuma yakın son aylarda kendini gösterir ve kadın hormonlarının hassaslaştığı bir dönemi kapsadığından dolayı ağır depresyon gibi olumsuz duygular ile karşılaşabilen bir türdür. Tokofobi, anne adayının yaşadığı ortam ve yaşam ile de şekillenebilir. İlk çocuğunu doğuracak olan kadınlar, Tokofobi'den daha fazla etkilenmektedir. Etraftan duydukları ve yakınlarından şahit oldukları ve yaşananlar, annenin kaygı duymasına sebep olabilmektedir. Son dönemlerde daha sık görülmesinin bir nedeni de sakat çocukların daha çok olması ve sakat kalma risklerin artmış olmasıdır. Anne bebeğinin sakat veya sağlıksız doğacağından aşırı oalrak endişe duymaktadır.

BELİRTİLERİNE DİKKAT EDİN

Hamilelik sırasında aşırı biçimde agresif veya hassas iseniz, uyku sorunlarınız varsa, hayattan kopmuş bir tavır alıyorsanız, yeme alışkanlıklarınızda hissedilir bir değişiklik varsa, ailenize ve çevrenizdeki kişiler ile iletişim sorunu yaşıyor iseniz, kendinizi sürekli yorgun ve bitkin buluyorsanız, enerji kaybınızda azalmalar görülüyorsa gün boyu sık sık ağlıyor ve kötü rüya, kâbus görüyorsanız, panik atak gibi kalp çarpıntıları yaşıyorsanız, siz de tokofobi sorunu yaşayanlardan olaiblirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal