Tohum Ne Zaman Ekilir? Verimli Olması İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evinizi bahçenizi çiçeklerle donatmak istiyorsunuz ancak doğru ekilmeyen tohumlar nedeniyle beklediğiniz sonuçları alamıyorsunuz. Tohum ekimi ne zaman yapılmalıdır? Hangi aylar tohum ekmek için idealdir? Tohum ekmenin püf noktalarını sizler için derledik.

23.03.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-16:03) Tohum Ne Zaman Ekilir? Verimli Olması İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vaktinden geç açan çiçeklerin tohumları Mart'ta sıcak bir alana dikilerek yetiştişmesi sağlanır. Özellikle erken çiçek almak için bu yöntemi takip edebilirsiniz. Peki dolapta saklanılan tohumların ekimi ne zaman olmalıdır? Tohum ekiminde izlenmesi gereken yöntemler nelerdir? 

TOHUMLARI PLASTİK TORBA İÇİNE YERLEŞTİRİN 

Öncelikli olarak yapanız gereken şey tohumları bir plastik torba içine yerleştirmek. Sonra bir kağıt havluyu ıslatın ve havluyu plastik torbanın içine koyun. Sonra plastik poşetin ağzını kapatın. Poşetin üzerine tarihi yazarak güvenli dikimi kontrol altına alınız.

KAÇ ADET TOHUMUN ÇİMLENDİĞİNİ HESAPLAMAK İÇİN... 

Kaç adet tohumun çimlendiğini hesaplamak için sayım yapınız. Çıkan sayıyı 10 ile çarparak bir oran açığa çıkarınız.

TOHUMLARIN ORANI YÜZDE 70'İN ÜZERİNDEYSE... 

Dolabın derinliklerine saklanılan tohumların oranı 70'in üzerinde olması normal dikim için oldukça uygundur. Tohumların taze kaldığını göstermektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal