Tırnakta Etlerden Kurtulma

El ve ayak bakımının en önemli parçası olan tırnak bakımını evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Katikül adı verilen tırnak etlerinin rahatsız edici görünümünden kurtulmanız da mümkün. İşte, tırnakta etlerden kurtulma yöntemleri...

07.07.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:06) Tırnakta Etlerden Kurtulma

Tırnak etlerini kesmeniz sağlıklı olmayacağı için bakım yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Tırnakta etlerden kurtulma için yapabileceğiniz doğal yöntemleri haberimizde bulabilirsiniz.

Tırnak Etleri için Doğal Bakım Nasıl Yapılır?

Tırnak etlerinin rahatsız eden görünümünden kurtulmak için evde yapabileceğiniz pratik yöntemler vardır. Kuaföre gitmenize gerek kalmadan tırnak etlerinden kurtulabilir ve sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz. Tırnak eti bakımı yaparken öncelikle dikkat etmeniz gereken bu etleri kesmemek. Tırnak etlerinden kurtulmak isterken ellerinize zarar vermemeniz gerekiyor.

Katikül bakımı için öncelikle bakım yağları almanız gerekiyor. Lavanta yağı ve kantaron yağı tırnak bakımında kullanabileceğiniz etkili yağladır. Dilerseniz limon suyu ve sirke de kullanabilirsiniz.
Bakım yapmak için ılık su hazırlayın. Suyun içine lavanta yağı eklemek için öncelikle lavanta yağını sütle karıştırabilirsiniz. Birkaç damla lavanta yağını suya ekledikten sonra birkaç damla da kantaron yağı ekleyin.

Tırnak etlerinizde yara varsa kantaron yağı, limon suyu ve sirke iyi gelecektir. Lavanta yağı yerine bu malzemeleri karıştırarak da bakım suyu hazırlayabilirsiniz.

Suyu karıştırdıktan sonra ellerinizi 3-5 dakika kadar bekletin. Tırnak etleriniz yeterince yumuşadıktan sonra portakal çubuğu ile tırnak etlerini kenarlardan içeri doğru itin. Portakal çubukları metal çubuklardan daha hijyeniktir.

Bakım yaptıktan sonra tırnak etlerini sık sık nemlendirmeye özen göstermelisiniz. Bunun için doğal Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Tırnak Eti Kesmenin Zararları Nelerdir?

Tırnakta etlerden kurtulma için kesmemeniz gerekiyor. Tırnak etleri, bakterilerin içeri girmesini önleyerek tırnakların büyüme matrisini korur. Tırnak etlerini kesmeniz tırnakların enfeksiyona açık hale gelmesine sebep olacaktır. Bakım yaparken katikülleri kesmeniz daha çok sertleşmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda ayrılma ve soyulma gibi sorunları görmeye başlarsınız.

Tırnak etleri sertleştiği için kesiyorsanız daha çok sertleşmesine sebep olacaktır. Bunun için yapmanız gereken sadece nemlendirmek. Tırnak etleri de vücudumuzun bir parçası olduğu için ilgiye ihtiyaç duyuyor. Özel bakımlar yaptığınız sürece yumuşacık tırnak etlerine sahip olabilirsiniz. Tırnak etlerini nemlendirmek için doğal bakım yağları, tırnak bakım kremleri kullanabilirsiniz. Hem ellerinizi hem de tırnaklarınızı nemlendirdikten sonra yün eldiven takarak kremin çıkmasını engelleyebilirsiniz. Ekstra sıcaklık nemlendiricinin tam olarak emilmesini sağlayacaktır. Böylece tırnak etlerini kesmeden kurtulabilirsiniz.

Tırnak Eti Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Tırnakta etlerden kurtulma için düzenli bakım yapmanız gerekiyor. Hem el hem tırnak etleri için yapacağınız bakımlarda doğal nemlendiriciler kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Tırnak etlerinde yara ve açılma varsa kantaron yağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı da tırnak etlerinde oluşan yaraları gidermenizi sağlayacaktır. Yağlarla elinize ve tırnak etlerinize hafif masaj yaparak sarabilir ve sabaha kadar nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Tırnak eti bakımını haftada en az bir kere yapmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal