Tırnaklarınız Çabuk Kırılıyorsa Nedeni Bu Olabilir

Düzenli olarak manikür yaptırsanız da, tırnaklarınıza güçlendirici oje sürseniz de kırılmasını engelleyemiyorsanız bunun nedeni sıvı sabun olabilir! Peki, tırnaklar neden kırılır? Tırnak kırılmasını engellemek için ne yapmak gerekir? İşte tırnak kırılmasına neden olan durumlar…

19.06.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-17:36) Tırnaklarınız Çabuk Kırılıyorsa Nedeni Bu Olabilir

Tırnak kırılmasının birçok nedeni olabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, bu durumun bazen ciddi sorunlara işaret ettiği konusunda da uyarılarda bulundu.

ELDİVEN KULLANIN

Tırnak kırılmasının en önemli nedeninin vitamin ve mineral eksikliği olduğunu söyleyen Dr. Serpil Özyılmaz, “Sağlıklı tırnak pembe renklidir, saydam ve bombe görünümlüdür. Soğuk havaya bağlı olarak özellikle kış aylarında eller daha çabuk kuruyup çatlar tırnaklar da bu dönemde daha hassas olabilir. Burada yapılacak en önemli önlem her el yıkama sonrası nemlendirici kullanmak soğuk havaya çıkarken nemlendirici sürmek ve eldiven takmak faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

SOĞUK SU İLE TEMASTAN KAÇININ

Elleri temizlemek için kullanılan sıvı sabunların tırnak kırılmasına yol açtığının altını çizen Dr. Özyılmaz, “Genel olarak kalıp sabunların sıvı olmayan sabunların kullanımı önerilir, ıslak mendil, kolonya gibi kimyasalların deri bütünlüğüne zarar verdiği için kullanımı önerilmemektedir. Bunun haricinde genel anlamda sık el yıkamalar cilt bölgelerini bozacağı için tavsiye edilmez.

“ALERJİK BİR YAPIYA SAHİPSENİZ...”

Kışın soğuk havalarda çok fazla soğuk su ile temas etmemeye çalışın, ev temizliğinde kullanılan deterjanların tırnaklarla direk temas engellemek için eldiven de kullanabilirsiniz. Alerjen bir yapıya sahipseniz pamuklu eldiven tercih edebilirsiniz. Çok sık oje ve aseton kullanımı da tırnakların zarar görmesine neden olabilir” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal