Tırnaklarımız Neden Kırılıyor?

Özenle uzatmaya çalıştığımız tırnaklarımızın en ideal ve bizi memnun edecek boylarında kırılmaları hepimizin moralini bozar degil mi? Peki bu duruma neler sebep olur işte haberimizin detaylarında.

06.11.2019-18:18 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-17:28)

Dermatoloji uzmanlarının sık ve çabuk kırılan tırnakşların vücutta bir eksikliğin sinyalini verdiğini belirtir.

SIVI SABUN TIRNAK KIRILMASINA SEBEP OLUYOR

Emsey Hospital’den Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, tırnaklardaki kırılmaların birden çok nedenin olduğunu belirterek, çoğu zaman ciddi sağlık sorunlarına işaret ettiği konusunda uyarılarda bulundu.

Tırnak kırılmalarına en çok vitamin ve mineral eksikliğine bağlı olarak rastlanıldığını söyleyen Dr. Serpil Özyılmaz, başlıca demir, çinko, kalsiyum, magnezyum ile A ve D vitamini eksikliği tırnak kırılmasına neden olduğunu belirterek, “Sağlıklı tırnak pembe rengi alır, saydam ve bombe görünümlüdür. Soğuk havaya bağlı olarak özellikle kış aylarında eller daha çabuk kuruyup çatlar tırnaklar da bu dönemde daha hassas olabilir. Burada yapılacak en önemli önlem her el yıkama sonrası nemlendirici kremler, jeller kullanmak, soğuğa çıkarken nemlendirici sürmek ve eldiven takmak faydalı olacaktır” diye konuştu.

Tırnak kırılmalarına en sık vitamin ve mineral eksikliğine bağlı olarak rastlanıldığını belirten Dr. Serpil Özyılmaz, başlıca demir, çinko, kalsiyum, magnezyum ile A ve D vitamin eksikliklelrinin tırnak kırılmalarına neden olduğunu saptyarak, “Sağlıklı tırnak pembe renklidir, saydam ve bombe görünümlüdür. Soğuk havaya bağlı olarak özellikle kış aylarında eller daha çabuk kuruyup çatlar tırnaklar da bu dönemde daha hassas olabilir. Burada yapılacak en önemli önlem her el yıkama sonrası nemlendirici kullanmak soğuk havaya çıkarken nemlendirici sürmek ve eldiven takmak faydalı olacaktır” diye belirtti.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal