Tırnaklar Neden Yavaş Uzar? Bu Belirtilere Dikkat!

El ve ayakların güzel görünmesi her kadın için önemlidir. Eğer tırnaklarınız yavaş uzuyorsa bunun baz nedenleri olabilir. Peki tırnakların yavaş uzaması neyin belirtisidir. Tırnak bakımı konusunda nelere dikkat edilmelidir? Gelin içeriğimizde birlikte bakalım.

21.05.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-10:50)

Tırnakların yavaş uzamasına sebep olan bir çok faktör bulunmaktadır. Bunların en önemlisi tırnak kökünde yer alan matriksin gelişmemesi halidir. Matriks denilen şey lenf ve kan damarlarından meydana gelmektedir. Tırnaktaki uzama oranı kişiden kişiye de değişiklik göstermetedir. Bu durum yaşa, yaşanılan ortama, mevsime ve genetik etkenlere göre farklılık göstermektedir. 

VİTAMİN EKSİKLİĞİNİZ OLABİLİR  

Bu durumun bir diğer sebebi ise gerekli vitaminlerin vücuda alınmamasıdır. Özellikle b7 vitamini eksikliği tırnakların uzamasını yavaşlatmaktadır. B7 eksikliğine biotin denilmektedir. Hazır gıdalardan uzak durarak ve sağlıklı besinler tüketerek bu eksikliği vücudunuzdan atabilirsiniz. Yetersiz beslenme tırnakların yavaş uzamasını sağlar. Bu sebeple beslenme düzeninize muhakkak dikkat etmelisiniz. Bununla beraer stres,yorgunluk vb. gibi durumlarda tırnakların uzamasını yavaşlatır. 

DOĞAL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ  

Tırnaklarınız çok çabuk kırılıp çok yavaş uzuyorsa yapmanız gereken şey, onları zeytinyağı ile ovmalısınız. 5 ya da 10 dakika kadar limonla ovuşturup limon da bekletebilirsiniz. Limon hem tırnaklarınızı güçlendirir hem de bembeyaz olmasına neden olmatadır. Bunun yanında kozmetik mağazalarından güvendiğiniz tırnak bakım yağlarını da alıp sürebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal