Tırnak Her Gün Uzar mı? Tırnaklar Nasıl Uzar?

Günlük hayatı kolaylaştıran tırnaklar nasıl uzar? Tırnak bakımdan nelere dikkat edilmeli? Kiminin uzun kiminin kısa sevdiği tırnakların en uygun ölçüsü nedir? Tırnaklar her gün uzar mı? İşte tırnak hakkında merak ettikleriniz.

22.08.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-15:25) Tırnak Her Gün Uzar mı? Tırnaklar Nasıl Uzar?

Tınakların uzama müddeti kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Aynı biçimde tınakların sağlamlığı ve kalınlığı da kişiden kişiye değişebilmektedir. 

Tınaklar günde ortalama olarak 0,01 milimetre 10 günde 0,1 milimetre 30 günde 0,3 100 günde 1 cm 300 günde 3 cm bir yılda yaklaşık 3,5-4 cm arası uzamaktadır.

Tınaklar Nasıl Uzar?

Tınakların uzamasını tetikleyen bazı faktörler mevcuttur. Mesela devamlı olarak bakımları yapılan tınaklar bakımsızlara oranla daha hızlı uzayabilmektedir. Benzer biçimde devamlı şekilde ellerin suyun içerisinde bulunması da tınakların uzamasını etkileyen faktörlerdendir. Diğer taraftan insanların çoğunda ayak tınakları el tınaklarından daha yavaş uzamaktadır. Bu durumda parmakların ve tınakların ne kadar sık kullanıldığı da uzama hızını etkiler. Beslenmeyi de atlamamak lazım. Dengeli ve yeterli beslenme de tınakların daha hızlı bir biçimde uzamasını sağlamaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal