Tesettürde Lacivert Renk Nasıl Kombinlenir?

Tesettürde lacivert renk nasıl kombinlenmeli? Tesettür modasına uygun renk kombinleri nasıl olmalı?Lacivert renk nasıl kombinlenir adlı sorunun detayları haberimizde...

03.02.2017-16:03 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-12:40) Tesettürde Lacivert Renk Nasıl Kombinlenir?

Kıyafet kombinlemek oldukça özen isteyen bir durumdur. Özellikle tesettürlü kadınlar için çoğu zaman zorlayıcıdır. Kıyafet kombinlerken en çok tercih edilen renklerden biri olan tesettürde lacivert renk nasıl kombinlenir? Tesettür kombini nasıl olur? Tesettürde renk uyumu nasıl olmalı?

Kıyafet kombinlerken en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi renk uyumudur. Renklerin birbiriyle uyumlu olması kombininize ekstra şıklık katacaktır.

LACİVERTİN YANINA NÖTR RENKLER TERCİH EDİN


Lacivert kombininizin uyumlu durmasını istiyorsanız nötr renkleri tercih etmelisiniz. Nötr renkler her zaman dinlendirici özelliğe sahiptir. Örneğin beyaz, siyah, kurşuni, kahverengi ve krem tonları lacivertin yanına seçebileceğiniz nötr renklerdir.

TAMAMLAYICI RENKLER İLE KOMBİNLEYİN


Tamamlayıcı renkler, renk tekerleğinde birbirinin karşısında olan renklerdir. Bir araya getirildiğinde canlı bir eşleşme oluştururlar. Lacivert, mor rengin mavi ile karışımı olduğu için mavinin tamamlayıcı rengini kullanmalısınız. Mavinin tamamlayıcı rengi turuncu ve sarıdır. Bu maddede örnek lacivert renk kombinlemesi beyaz, turuncu, sarı ve lacivert olabilir.

ÜÇLÜ RENLER KULLANIN



Üçlü renkler, spektrumdaki bir renge bitişik olan renklerdir. Yukarıda belirtildiği gibi, mavinin tamamlayıcı rengi turuncu ve turuncuya bitişik renkler sarı ve kırmızıdır. Bu nedenle, sarı ve kırmızı üçlüdür ve bu nedenle de mavi tonlarına dolayısıyla lacivert renge uyum sağlarlar. Üçlü renk uyumunu şalınız ile birlikte lacivert tesettür kombin parçalarında uygulayabilirsiniz.

BENZER RENKLERDEN FAYDALANIN


Benzer renkler, renk çarkındaki birbirine bitişik olan üç renk grubudur. Örneğin, mavi, yeşil ve mor benzer renk gruplarıdır. Bu durumda lacivert bir kombin yaparken bu renk tonlarını tercih edebilirsiniz. Örneğin lacivert – turkuaz veya lacivert – zeytin yeşili

Kombin yapma konusunda son bir ipucu vermek isterim, ayakkabı, eşarp, şal, şapka, kemer ve mücevher gibi aksesuarlarınıza dikkat etmeyi unutmayın. Aksesuarlar nötr kıyafetlere renk katabilir veya parlak kıyafetlerle tonlama getirebilir. Aksesuarlarınızdaki tamamlayıcı, benzer ve üçlü renkleri, koyu renkli giysileriniz ile birlikte kullanmaya özen gösterin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal