Tereyağsız Kuymak Nasıl Yapılır? Tereyağsız Kilo Aldırmayan Kuymak Tarifi

Karadenizlilerin tüm ülkeye tanıttığı ve hemen herkesin en az bir kere tattığı muhlamayı tereyağsız düşünebiliyor musunuz? Kilo problemi olanlar için terayağsız hazırlanan muhlamayı evde kendi tarifinizle yapmak için haberimize mutlaka göz atın.

Tereyağsız Kuymak Nasıl Yapılır? Tereyağsız Kilo Aldırmayan Kuymak Tarifi

Damakta bıraktığı enfes tadı ile sadece Karadeniz bölgesinde değil tüm bölgelerde yapılan muhlama, uzadıkça uzayan peyniri ile önce gözleri sonra mideleri doyuruyor. Peki kuymağın ana maddelerinden olan tereyağını tarifin içine koymazsak nasıl olur? Kilo aldırmayan tereyağsız kuymak tarifini sizler için derledik.

TEREYAĞSIZ MUHLAMA TARİFİ   

MALZEMELER:

- 3 yemek kaşığı mısır unu

- Peynir

- Tuz 

- Su

YAPILIŞI:

Light mıhlamayı hazırlamak için öncelikle tencereye mısır unumuzu koyalım. Mısır ununu güzelce kavurduktan sonra kıvamına göre su ekleyin. Topaklığı gidene kadar karıştırıp sonra tel peyniri ilave edip ağırdan karıştırmaya devam edin. Az miktarda olmak şartıyla tuzu serpelim. Mıhlama fokur fokur olduktan sonra yemeye hazır hale geldi demektir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR