Tereyağı Satın Alırken Dikkatli Olun

Şehriyenin ve pilavın, çorba soslarının ve içine girdiği her yemeğin lezzetini ikiye katlayan tereyağı mutfağımızın ana malzemesidir. Üstelik katıksız ve saf tereyağının faydaları anlatmakla da bitmez. Fakat tereyağlarının sahte olabileceğini biliyor muydunuz? İşte tereyağı alırken dikkat etmeniz gerekenler...

30.06.2020-09:58 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-09:52) Tereyağı Satın Alırken Dikkatli Olun

Mutfağınızdan eksik etmediğiniz tereyağının sahtesinin yapılıp satıldığı bir gerçek. Hakiki, katkı maddesiz tereyağı olduğunu anlamak için birkaç yöntemi denemiz gerekir. Gelin hep birlikte tereyağının gerçek olup olmadığını anlayabilmeniz için tereyağı birlikte inceleyelim.

SAHTE TEREYAĞI NASIL ANLAŞILIR?

Tereyağının sahte olup olmadığını anlamanız için ilk olarak sıcak su kullanarak denemenizi yapabilirsiniz. Bilmeniz gerekir ki katkısız olan tereyağı sıcak su da erir. Bu testi yapmak için bir bardak sıcak suyun içine tereyağından ufak bir parça keserek atın. Eğer tereyağınız tek parça halinde erimeye başlıyorsa tereyağınız hakiki bir yağdır ve tereyağınızı güvenle tüketebilirsiniz. Ancak tereyağı parçalara ayrılarak erimeye başlıyorsa kesinlikte doğal değildir ve içeriğinde yüksek derecede margarin bulunur.

İkinci olarak tereyağını sıcak tavaya koyun. Eğer tereyağı köpürüyorsa sahtedir. Hakiki tereyağını tavaya koyduğunuz da göz göz olarak köpürmeye başlar. Aslında bu yöntemleri yapmadan bıçakla tereyağını keserek anlayabilirsiniz. Buzdolabınızdaki tereyağını dışarı çıkarın ve tereyağına bıçağı batırın. Doğal olan tereyağı çok küçük parçalara ayrılırken sahte tereyağı ise bıçak darbesi aldığında bütün olarak ayrılır. Bu yöntemle de tereyağının sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal