MasterChef Tepside İçli Köfte Tarifi

İçli köfte, ülkemizin doğusunda yer alan şehirlerde farklı şekillerde yapılmaktadır. Tepside içli köfte nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

16.07.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-10:06)

MasterChef Türkiye’de içli köfte sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan tepsili içli köfte yemeğine yer verildi. İçli köfte, ülkemizin doğusunda yer alan şehirlerde farklı şekillerde yapılmaktadır. Tepside içli köfte nasıl yapılır?

MASTERCHEF TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ 

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur

- 1/2 su bardağı irmik

- 2 adet küçük boy patates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 adet yumurta

- 1 tatlı kaşığı tuz 

- 1 çay kaşığı karabiber

- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için:

- 500 gram kıyma 

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 2 adet orta boy soğan

- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 su bardağı Antep fıstığı içi

MASTERCHEF TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayarak sonrasında bulgur ile irmiği derin bir kaseye alıp üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyarak kasenin üzerini kapatın. Bu arada tereyağını bir tavaya alarak üzerine soğanları ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyerek kıyma iyice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyerek 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Haşladığınız patatesleri, bulgurlu karışıma eklemek için soyun. Demlenen irmik ve bulguru havalandırıp hafif soğutun. Tereyağı dışındaki tüm malzemeleri de üzerine ekleyerek en az 10 dakika boyunca yoğurun. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Pişirme kabınızı yağlayarak bulgurlu karışını 2 eşit parçaya bölün. İlk katı ekledikten sonra kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine sererek eritilmiş tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin 30 dakika kadar pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal