Ten Rengine Göre Ruj Seçimi Nasıl Olmalı

Makyajınızı göz alıcı bir hale getirmek doğru ruj seçimiyle mümkün. Doğru ruj seçimi için de dikkat etmeniz gereken bazı faktörler bulunuyor. Peki, ten rengine göre ruj seçimi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

11.03.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-13:59) Ten Rengine Göre Ruj Seçimi Nasıl Olmalı

Kadınlar çoğu zaman yaptıkları makyajda doğru ruj seçimi yapamadığı için makyajları sönük kalıyor. Bunun en temel nedeniyse hangi rengin cildine daha uygun olduğunu bilmemesinden kaynaklanıyor. Sizin için bu sorunu ortadan kaldıracak birkaç püf noktayı bir araya getirdik. İşte ten rengine göre ruj seçmenin yolları...

CİLT ALT TONUNUZU BELİRLEYİN

Size uygun ruju seçebilmek için öncelikle ten renginizin nasıl bir baza sahip olduğunu bulmanız gerekiyor. Uzmanlara göre temel olarak ten renkleri 3 baza ayrılıyor: Soğuk, sıcak ve nötr tonlar.

Hangi tona sahip olduğunuzu bulmanın basit bir yolu mevcut. Şöyle ki iyi ışık alan bir yerde ayna karşısına geçin. Eğer cildinizde pembe-mavi tonları görüyorsanız soğuk tonda bir cilde sahipsiniz. Sarı ve altın rengi yansımalar fark ediyorsanız sıcak bir cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Eğer tüm bu tonların hepsini görüyorsanız cildiniz nötr olarak sınıflandırılıyor.

DOĞRU RUJU BULMAK İÇİN…

Cilt alt tonunuz sıcak bir alt tona sahipse, makyajınızda şeftali pembe, mercan renkleri ve sıcak kırmızıları kullanarak büyüleyici bir makyaj yapabilirsiniz.

Eğer soğuk tona sahip bir cilt alt tonunuz varsa gül pembe, çilek tonları ve içinde mavi olan kırmızıları tercih etmeniz gerekiyor. Şanslı nötr alt tona sahip kadınlar ise her iki cilt tonuna uygun olan renkleri kullanabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal