Temizlik Yapmak Kadınları Neden Mutlu Ediyor!

Temizlikten korkuyor, ancak temizliği bitirdikten sonra kendinizi mutlu mu hissediyorsunuz? Yapılan son araştırmalar, temizlik yapmanın kadınlara gerçekten neşe verebileceğini gözler önüne seriyor. Peki temizlik yapmak düzenli olmak biz kadınları neden mutlu ediyor? Sebebini birlikte öğrenelim.

30.04.2019-15:33 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-15:13)

Bahar temizliği yıllar boyunca süregelen bir tutku. Son yıllarda, bilim adamları temizliğin ruh halimiz üzerindeki etkisini belirlemeye çalışıyorlar. Yapılan araştırmalardan anlaşılan, en göz korkutucu temizlik olayı bile uzun vadede bizi daha mutlu edebilir.

TEMİZLİK HUZUR VERİYOR?

Dünya çapında bazı temizlik şirketleri yakın zamanda temizlikle ilgili duyguları öğrenmek için bazı çalışmalara imza attı. Araştırmalarda vücudun fizyolojik tepkileri ölçüldü. Araştırmacılar, temizlik yapmanın neredeyse bir mini adrenalin hücresi gibi bir heyecan ve coşku yarattığı sonucuna vardılar. 62 katılımcının tamamı temizliğin kendilerine huzur verdiğini dile getirirken, katılımcıların yüzde 81'i derinlemesine bir temizledikten sonra kendilerini başarılı ve mutlu hissettiklerini bildirdi.

DAĞINIKLIK ÜRETKENLİĞİ ETKİLER

Geçen yıl  bir çalışmada, haftada fazladan yalnızca bir saat temizlik yapmanın mutluluk seviyelerini yüzde 53 artırabildiğini buldu. Çalışmada ayrıca temiz bir alanın korunmasının daha iyi uyku, daha yüksek verimlilik ve daha iyi odaklanma gibi durumlarla ilişkili olduğu bulundu. Dağınık bir evin üretkenliği engelleyebilir. Örneğin 2011'de yapılan bir çalışma, dağınık bir ev gibi görsel dağınıklığın üretken işlere konsantre olma yeteneğinizi etkileyebileceğini buldu. Düzenli bir ev, sağlıklı beslenme ve daha iyi ruh hali ile bile yakından ilişkilidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal