Tek Yumurta İkizlerinin Özellikleri

Tüm dünyada yaşanan gebeliklerin büyük bölümü tekil İken, küçük bir bölümü çoğul gebeliktir. Çoğul gebelik içinde en sık görülen ise ikiz gebeliktir. İkiz gebeliklerin çoğu ise çift yumurta ikizi olur. Peki tek yumurta ikizlerinin özellikleri nedir?

15.01.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-10:10) Tek Yumurta İkizlerinin Özellikleri

Tüm dünyada yaşanan gebeliklerin büyük bölümü tekil İken, küçük bir bölümü çoğul gebeliktir. Çoğul gebelik içinde en sık görülen ise ikiz gebeliktir. İkiz gebeliklerin çoğu ise çift yumurta ikizi olur. Peki tek yumurta ikizlerinin özellikleri nedir? İşte detaylar...

250 GEBELİKTEN SADECE BİRİ

Gebelik doğal yolla oluşmuşsa ikiz gebelik olma şansı her 80 gebelikte sadece 1’idir. Fakat doğal yolla gebelik elde edilemediği için üremeye yardımcı tedavilerle gebe kalınmışsa ikiz gebelik oranları da artmaktadır. Çoğul gebelikler içinde en sık olarak ikiz gebelik görülür. İkiz gebelikler de tek yumurta ikizleri ve çift yumurta ikizleri olarak ikiye ayrılır. Yaşanan tüm ikizler gebeliklerde 10 tane gebelikten 1’i tek yumurta, geri kalan 9 tanesi ise çift yumurta ikizi olur. Tüm gebelikler arasında ise 250 gebelikten sadece 1’i tek yumurta ikizi olmaktadır. Her şeyiyle tıpa tıp aynı olan tek yumurta ikizleri, tıpkı tekiz gebelikler gibi 1 yumurta ve 1 sperm tarafından döllenir. Fakat döllenme sonucunda oluşan embriyo, daha sonra ikiye bölünür. İşte bu şekilde oluşan tek yumurta ikizlerinde cinsiyetler ve genetik yapılar birebir aynı olur.

CİNSİYETLERİ HER ZAMAN AYNIDIR

Tek yumurta ikizlerinin birbirlerine birebir benzedikleri bilinen bir gerçektir. Tek yumurta ikizleri, döllenmiş tek bir yumurtanın ikiye bölünmesi sonucunda oluşmaktadır. Bundan dolayı da tek yumurta ikizlerinin bütün genetik, fizyolojik yapıları aynı olur. Çevremizde gördüğümüz tek yumurta ikizlerinin görünümlerinin tıpa tıp aynı olması normaldir. Bu bağlamda tek yumurta ikizlerinin cinsiyetleri de her zaman aynıdır.

ZİHİNSEL OLARAK DA BENZERLER

Tek yumurta ikizleri, çok nadiren görülen küçük farklılıklar dışında fiziksel ve zihinsel özellikler bakımından birebir aynıdır. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar tek yumurta ikizlerinin; her zaman için aynı cinsiyete sahip olduklarını, fiziksel ve zihinsel açıdan birbirine tıpa tıp benzediklerini, kan gruplarının aynı olduğunu, ancak parmak izlerinin farklı olduğunu göstermektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal