Tehlikeli Alışkanlıklarımız

Alışkanlık haline getirdiğimiz bazı davranışlar hayatımızı tehdit ediyor ya da hayat kalitemizi düşürüyor. Peki nedir bu alışkanlıklar?

07.02.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-16:16) Tehlikeli Alışkanlıklarımız

Alışkanlık haline getirdiğimiz bazı davranışlar hayatımızı tehdit ediyor ya da hayat kalitemizi düşürüyor. Peki nedir bu alışkanlıklar? İşte yanıtı...

Açken Kahve İçmek

Sabahları açken kahve içmek çoğumuzun çabuk ayılmak için yaptığı hatalı bir davranış. Oysa bu midenize çok zarar vereceği gibi sizi ayıltmanızı sağlamayacaktır. Sağlıklı bir kahvaltı sizi ayıltır, sonrasında kahve içmek elbette daha sağlıklı olacaktır.

Ön Koltukta Otururken Ayak Uzatmak

Arabanın ön koltuğunda yolculuk yaparken bacaklarımızı bu şekilde kaldırdığımız çok olmuştur. Ancak bu o kadar tehlikeli bir alışkanlık ki! Bir darbe veya kaza anında çok tehlikeli yaralanmalara yol açabilecek bu davranıştan vazgeçmelisiniz.

Diş Sağlığını İhmal Etmek

En çok ihmal ettiğimiz rahatsızlıklardan biri diş sağlığıdır. Bunu yaparken de diş sağlığının o kadar da önemi olmayabileceğini düşünüyoruz. Oysa yüzümüzde bulunan ve beynimize çok yakın olan dişlerimiz ve diş etlerimiz hastalandığında beynimizden kalbimize kadar bütün organlarımız etkileniyor ve hastalıklara yol açabiliyor.

Yastık Altına Telefon Koymak

Sürekli yaptığımız bir hata da cep telefonlarını yastığın altına koymak. Telefonu hep kendine yakın olsun isteyen kişilerin çok sık yaptığı bir davranış bu. Ancak cep telefonlarının patlama gibi bir riski bulunuyor. Bu yüzden yatarken cep telefonunuzu uzakta tutmanızda fayda var.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal