Taze İncir Reçeli Tarifi

Genelde incir reçeli yapılırken olgunlaşmamış incirler kullanılıyor. Fakat mevsiminde olgun taze incirleri kullanarak da enfes bir reçel yapmanız mümkün. Hem yapımı kolay, hem de oldukça lezzetli bir reçel tarifi…

Taze İncir Reçeli Tarifi

Taze İncir Reçeli Tarifi

Taze incirle 3 malzeme eşliğinde çok güzel bir reçel yapmanız mümkün. Ocakta yapılan bu reçeli yarım saat, bir saat arası bir sürede yapabilirsiniz. Bu tarife bayılacaksınız!

MALZEMELER

1 kilogram taze incir
750 gram toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu ya da 2-3 tane limon tuzu

YAPILIŞI

Taze incirlerinizi yıkayın ve dörde bölün. Toz şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynadığında altını kısın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Limonu da hazırladığınız şerbete ekleyin ve incirleri içine ekleyin. Ara ara karıştırarak 5-10 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alıp, ılınınca kavanozlara koyun. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatarak muhafaza edebilirsiniz. Taze incir reçeliniz hazır, afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR