Yaz aylarında sıkça tercih edilen kavuk kanatları hem hafif hem de doyurucu olmaları sebebi ile iştah açıcı bir özelliğe sahip bu iştah açıcı özelliği taçlandıracak son dokunuşlar ise elbette soslar oluyor. 

ACI VE BAHARATLI TAVUK KANATLARI

MALZEMELER

ACI SOS TARİFİ

4 yemek kaşığı biber püresi

1 çay kaşığı pul biber

5 yemek kaşığı acı sos

1 tatlı kaşığı acı toz biber

3 yemek kaşığı kadar ketçap

1 tatlı kaşığı esmer şeker

Deniz tuzu

Karabiber

1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

YAPILIŞI

Bir sos tenceresinin içine tüm sos malzemelerini ekleyin ve 6 dakika kadar pişirin.

Tavuk kanatlarını mısır nişastası, karabiber ve tuza buladıktan sonra önceden kızdırdığınız Ayçiçek yağında 10 dakika kadar kızartın.

Havlu peçete ile yağını aldığınız tavuk kanatlarını sıcak sosun içerisine alın ve 2 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatıp sosun içinde bekletin.

BALLI BİBERİYELİ TAVUK KANADI SOSU TARİFİ


MALZEMELER

1 kg tavuk kanadı

1 adet ince rendelenmiş soğan

1 tutam ince kıyılmış biberiye

1 büyük diş sarımsak

1 tutam kuru kekik

1 yemek kaşığı kadar salça

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı yoğurt

½ tatlı kaşığı kimyon

½ çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı bal

Tuz

YAPILIŞI

Sosu ile birlikte bekleyen tavuklarınızı fırın kabına yerleştirin. Kapta kalan sosları üzerine dökün ve fırın kabının üzerine alüminyum folyo ile kapatın.
250 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Yarım saat sonra folyoyu alın ve üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.