Tavada Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır? Tavada Kolay Mısır Ekmeği Tarifi

Klasik mısır ekmeğinden farklı olarak tavada yapılan mısır ekmeği, hem lezzetiyle hem de yapısıyla oldukça güzel bir ekmek tarifi. Peki tavada mısır ekmeği nasıl yapılır? Tavada mısır ekmeği tarifi…

Tavada Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır? Tavada Kolay Mısır Ekmeği Tarifi

Tavada Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır? Tavada Kolay Mısır Ekmeği Tarifi

Özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça yapılan mısır ekmeği, lezzetiyle hafızalara kazınıyor. Klasik mısır ekmeğinden biraz daha farklı olan ve daha pratik yapılan bu tarifi, siz de evinizde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Hazırlaması ve pişirilmesi kısa süren tavada mısır ekmeği tarifi, tüm detaylarıyla...

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı mısır unu

1 çay kaşığı tuz(arzuya göre)

ÖNERİ

İsterseniz buzluğa atıp muhafaza edebilir ve soğuk biçimde tüketebilirsiniz.

YAPILIŞI

Öncelikle yumurtaları bir kaseye alın ve güzelce çırpın. Sonra yoğurt ve zeytinyağını üstüne ilave edip, mısır ununu ekleyin. Bu malzemeleri bir çırpıcı ile iyice çırpın ve homojen bir kıvam elde edin. Kıvamı homojen hale gelince, isteğinize göre tuz ilave edin. Yapışmaz bir tavaya (yaklaşık 20 cm çapında olsun) karışımı aktarın. Eğer tava yapışmaz değilse önce güzelce yağlamanız gerekir. Karışımın kapağını kapatın ve en kısıkta, kontrol ederek 10 dakikaya yakın pişirin. Üst kısım kuruyup, küçük küçük gözenekler ortaya çıkınca kapağı kaldırın ve ekmeği ters çevirip 5 ila 7 dakika arası bir süre daha bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR