Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır? Tatlı Şerbeti Ne Kadar Kaynar? Tatlı Şerbeti Nasıl Dökülür?

Tatlı zamanı geldi çattı. Peki şerbetli tatlıda şerbet nasıl olmalı? İşin ustasından aldığımız önerilerle sizin için soruları cevapladık.

10.08.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-10:32) Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır? Tatlı Şerbeti Ne Kadar Kaynar? Tatlı Şerbeti Nasıl Dökülür?

Tatlı şerbeti yapmak hassasiyet ister. Doğru yapılmazsa tatlı güzel olmaz. Bü yüzden sizi aşağıdaki önerileri okumaya davet ediyoruz.

TATLI ŞERBETİ NASIL YAPILIR? TATLI ŞERBETİ NE KADAR KAYNAR?

MALZEMELER

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu

HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri koyup kaşıkla şeker eriyene dek karıştırın. Ocağın altını yüksek ateşte bırakarak kaynayana dek bekleyin. Şekerli suyu tam 10 dakika kaynatmanın ardından çeyrek limonun suyunu içerisine ekleyin. 3-4 dakikanın ardından ocağın altını kapatıp, soğuması için ayrı bir alana alın. Soğuyan şerbeti, sıcak tatlının üstüne dökebilirsiniz.

TATLI ŞERBETİ NASIL DÖKÜLÜR?

Şerbetli tatlı yapanların en çok düşündükleri şey, şerbeti sıcak mı yoksa soğukken mi dökmeliyim olayıdır. Bunun en çok duyulanı d tatlıyı sıcak, şerbeti de soğuk dökmektir. Ancak işi ustasından aldığımız tavsiyelere göre en iyi netice, her ikisininde ılık olacak bir sıcaklıkta olması gerektiğidir. Şerbet kaynadıktan ve tatlınız fırından çıkmasının ardından her ikisininde azıcık ılımasını bekleyip, şerbeti tatlıya dökmek en işe yarayan yöntemdir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal