Tatlı Patates Çorbası Nasıl Yapılır? Tatlı Patates Çorbası Tarifi

Normal patatesten daha tatlı bir lezzeti olan tatlı patates ile enfes bir çorbaya ne dersiniz? Hem çocukların hem de yetişkinlerin bayılarak yiyeceği vitamin dolu bu harika çorbanın malzemelerini ve hazırlanış aşamalarını sizin için derledik.

17.09.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-10:00)

Evde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapacağınız ve afiyetle yiyeceğiniz harika br  lezzet tarifmiz var. Soğuk kış  akşamlarında içinizi ısıtacak bu çorbayı siz de sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz.

TATLI PATATES ÇORBASI

Malzemeler; 1 adet tatlı patates, 1 adet kırmızı elma, 500 ml.su, 1/3 su bardağı elma suyu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı adaçayı.

Yapılış aşaması; Tatlı patatesin ve elmanın kabuklarını ssoyarak, küp şeklinde doğrayın. Ardından buharda güzelce yumuşayana dek pişirin. Yumuşayan elma ve tatlı patetesleri bir tencenin içine alın. Elma suyu, içme suyu, tarçın, karabiber ve adaçayını üzerine  ilave edin. Tatları birbirine güzelce karışana dek pişirin. Son raddede pişen malzemelerinizi blender desteği ile çorba kıvamına getirip sonra oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika  Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal