Tatar Böreği Nasıl Yapılır? Tatar Böreği Tarifi

Yalancı mantı olarak da bilinen tartar böreği, hamur ile sarımsaklı yoğurt karışımı sevenlerin bayılarak yiyeceği bir tarif. Erzurum usulü mantı tarifi olan tartar böreği nasıl yapılır? Tartar böreği tarifi...

Tatar Böreği Nasıl Yapılır? Tatar Böreği Tarifi

Tatar Böreği Nasıl Yapılır? Tatar Böreği Tarifi

Mantı yapmak ama çok da uğraşmak istemeyenlerin deneyebileceği tartar böreği tarifi tüm detaylarıyla... Bu tarifte kıyma olmasa da, dilerseniz küçük küçük kıyma topları ekleyebilir ve mantı tadına daha yakın bir tat elde edebilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla...

MALZEMELER

500 gramun

1 adet yumurta

1 tutam tuz

1.5 su bardağı su

ÜZERİNE

1 kase yoğurt

3 diş sarımsak

100 gram tereyağı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Hamuru için gerekli un, yumurta ve tuzu bir kaba koyun ve suyu az az ekleyin. ,Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelene kadar yoğurun. Hamuru 5 parça bezeye bölün ve bolca unladığınız tezgahta hamurlarınızı açabildiğiniz kadar ince şekilde açın. Hamurunuzu tam ortasından boyuna kesin ve sonra tekrar uzun şeritler olacak şekilde kesin. Çok küçük boy olmayacak üçgenler elde edecek biçimde hamurunuzu kesin ve bol bol unlayarak tepsiye koyun. Tüm hamuru hazırladıktan sonra bir tencereye bol su koyup, 1 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin. Su kaynamaya başlayınca hazırladığınız hamurları içine atın ve yaklaşık 15 dakika haşlayın. Hamurlar pişerken bir kaseye koyduğunuz yoğurdun içine sarımsak nedeleyin ve göz kararı tuz ilave edin. 

Bir tavada tereyağ kızdırın ve tereyağın içine kırmızı biber ekleyip altını kapatın. Haşladığınız hamurları servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine yoğurdu ekleyip, kızdırdığınız yağı eşit bir biçimde gezdirin. Dilerseniz üzerine nane ile sumak da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR