Tartışma Anında Yapılabilecek Şeyler

Çiftlerin tartışması zaman zaman kaçınılmaz olur. Hiç tartışılmayan bir ilişki ise neredeyse imkansızdır ya da sağlıksız olarak görünür. Önemli olan ise tartışmanın nasıl bir yol izlediğidir. Peki tartışmadan sonra durumu daha kötü bir hale getirmemek için ne yapılabilir? İşte haberin detayları...

17.08.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-17:41) Tartışma Anında Yapılabilecek Şeyler

Her ilişkide muhakkak tartışma yaşanır. Zaten tartışmanın olmadığı bir ilişkide tuhaflık olduğu söylenir. Tartışma yaparken kendinize hakim olmanız gerekir. Fevri tavırlar tartışmayı olumsuz yönde ilerlemesine neden olacaktır.

İçinizden 10'a Kadar Sayın

Bu tartışma sırasında çok işe yarayan bir yoldur. Partneriniz hoşunuza gitmeyen veya ona katılmadığınız bir şey söylediğinde hemen tepki vermek yerine içinizden 10'a kadar saymayı deneyin. Sakinleştiğinizi ve daha mantıklı davranacağınızı göreceksiniz. Böylelikle birbirinizi kırma olasılığınız da azalmış olacaktır.

Tartışmayı Durduracak Bir Sinyal Belirleyin

Partnerinizle tartışmanız gittikçe hararetleniyor ve en üst noktasına yaklaşmaya başlıyorsa bu noktada ikinizin de önceden anlaştığınız gizli bir sinyali kullanarak tartışmayı durdurmanız önemli olacaktır. Bu sinyal ufak bir jest veya komik bir kelime bile olabilir. Bu sinyal, partnerinize sabrınızın eşiğine gelmek üzere olduğunuza dair bir mesaj iletir.

Kazanmaya Çalışmayın

Aslında gerçekten istediğiniz tartışmayı kazanmak değil, değil mi? Her zaman haklı olmak zorunda değilsiniz. Sevdiğiniz bir insanla tartışmanızda haklı ya da haksız olmak diye bir şey yoktur. Yine de tartışma sırasında güçlü bir şekilde kendinizi haklı buluyorsanız da şunu hatırlamalısınız; haklı olduğunuz konu tartışma geçtikten sonra artık o kadar da önemli olmayacak... Bunu deneyin, farkı muhakkak anlayacaksınız.

Bazı Sorunlar Tartışmaya Değmez

Bir başka insanla ortak bir yaşam kurmaya çalıştığınızda fikir ayrılıklarına düşmeniz çok normaldir. Ama bazı sorunlar var ki, tartışmaya bile değmezler ve uzun vadede sadece stres ve kızgınlığa sebep olurlar. Zamanınızı, hangi sorunları çözmeye kullanmak istediğinizi iyi düşünün.

Partnerinize Sarılın

Partnerinizle aranızda bir yanlış anlaşılma veya anlaşmazlık olduğunda yapmak istediğiniz son şey ona dokunmak olabilir. Ama böyle anlarda partnerinize dokunmak onu sevdiğinizi ve onunla birlikte olmak istediğinizi size tekrar hatırlatacaktır. Tartışma sırasında sarılmak istemekten çekinmeyin. Aynı zamanda daha büyük bir tartışmaya gitmemenize yardımcı olacaktır.

İmkansız Bir Şey Yapın

Çoğu kişi partnerinin yaptıkları ya da söylediklerinin geçmişleriyle ilgili olumsuz bir çağrışım olduklarını düşünebiliyor. Bulaşıkları yıkamıyor çünkü size daha önce mutfakta hiç yardım etmedi, özel bir günü unuttu çünkü aslında ilişkinizi o kadar da önemsemiyor. İşte bu noktada bu 'imkansız' olan şeyi yapın: Partnerinizin hislerini anlamaya çalışın ve olumsuz giden şeyleri tersine çevirmeye çabalayın. Bu etkileşim ilişkinizi olumlu yönde etkileyecek.

Pozisyonunuzu Bilin

Tartışmak, iki kişi ve iki pozisyon gerektirir. 10 saniye boyunca derin nefesler alırken sizi o an neyin sinirlendirdiğini ve neyin rahatsız ettiğini bir düşünün. Sorumluluk almaktan korkmayın.

Bir Doz Zevk

İçinde bulunduğunuz ortam, sizin ve partnerinizin üzerinde bir etkiye sahiptir. Negatif bir ortam ufak bir tartışmayı birdenbire büyük bir tartılmaya dönüştürebilir. Eğer açsanız ya da konuşmanıza engel olacak kadar gürültülü ve kalabalık bir ortamdaysanız tartışmadaki tansiyon kesinlikle yükselecektir. Bu anlarda ikinize de zevk verecek bir şey düşünün, örneğin güzel bir içecek olabilir. Bu şekilde ikiniz de o anın tartışmak için uygun olmadığını, rahatlamak ve bir şeyler içmek için uygun olduğunu anlayacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal