Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tarhana Çorbası Tarifi

Anadolu sofralarından yayılan tarhana çorbası kokusu özellikle kış aylarında içimizi ısıtan en sıcak yemeklerdendir. İçerdiği vitamin mineral bakımından kış hastalıklarına da mani olan tarhananın yapılışına ve malzeme listesine içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tarhana Çorbası Tarifi

Ülkemizin en zengin çorba çeşitlerinden olan tarhana çorbası hem çocuklaırn hem de yetişkinlerin en sevdiği yemekler arasında. İşte nefis bir tarhana çorbası tarifi.

 

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak

YAPILIŞI

Tarhanayı derin bir kasenin içerisine koyup 1 su su bardağı et suyu ile çözünmesini bekleyin. Bu esnada tencereye yağı ve salçayı katın ve kavrulana dek karıştırın. Ardından et suyunu ekleyin. Kaynayan et suyunun içerisine yavaş yavaş çözünen tarhanayı katın. İyice karıştırdıktan sonra baharatları ve 2 diş sarımsağı doğrayıp çorbanın içine atın. Güzelce karıştırıp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri