Tako Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye ekranlarında yarışmacılar tarafından hazırlanan taco (tako) birçok kişi tarafından merak edildi. Bunun üzerine vatandaşlar 'Taco nasıl yapılır?' diye araştırmaya başladı. Biz de sizin için taco tarifini bir derledik. Peki, Meksika yemeği olan taco nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir?

29.07.2020-08:46 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-08:42) Tako Nasıl Yapılır?

MasterChef ekranlarında gündeme gelen taco, Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yarışmacılardan taco yapılması istendi. Bunun üzerine birçok kişi ‘Taco nasıl yapılır?’ diye araştırmaya başladı. Bizde sizin için taco tarifini ve avokado sos tarifini bir araya getirdik. İşte taco ve avokado sos tarifi…

MALZEMELER

  • Kaç tane istiyorsanız o kadar tortilla ekmeği
  • 600 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 4 dal taze kişniş

NASIL YAPILIR?

Küçük boy kuru soğanı küçük olacak şekilde doğrayın. Hatta rendeleye de bilirsiniz. Kabuğunu soyduğunuz domatesi rendeleyerek püre haline getirin. Kişniş yapraklarını incecik doğrayın. Kuru soğanı yağlı dana kıymayı, zeytinyağı ile pembeleşinceye dek kavurun. Daha sonra domates salçası, acı sos ve domates püresini de kıymalı iç harca ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin. Tuz, kimyon ve ince ince doğradığınız kişniş yapraklarını ekleyerek 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Küçük boy tortilla ekmeklerini bir tavanın veya fırın tepsisinin içerisine alarak kısa bir süre ısıtın. Sıcak tortilla ekmeklerini ortadan ikiye katlayıp hazırladığınız iç harcı içerisine doldurun. Üzerine ince ince kıydığınız marul, domates, kuru soğan ve rendelenmiş peynir karışımını ekleyin. İşte bu kadar. Afiyet olsun...

AVOKADO SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet olgunlaşmış avokado
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Olgunlaşmış avokadoyu ortadan ikiye keserek kaşı yardımıyla çıkartın. Çatal ile iyice ezin. Ardından rendelenmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi üzerine ekleyin ve limon suyunu da sıkıp iyice karıştırın. Son olarak üzerinde zeytinyağını gezdirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal