Takıntılı (Obsesif) Çocuklara Nasıl Davranılmalı?

Psikiyatrik olarak sürekli aynı şeyleri yapmaya takıntılı olan ve bir rahatsızlık haline gelen obsesif çocuklar için bazı davranışlar ebeveynler açısından önemlidir.

31.07.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-15:58) Takıntılı (Obsesif) Çocuklara Nasıl Davranılmalı?

Çocuğunuz takıntılı olabilir. Ancak korkmayın bunun tedavisi mevcut. Size düşen yardım almasını sağlamak ve engellememeye çalışmaktır.

EBEVEYNLER KARIŞMAMALI

Rahatsız edici fikirlerin engellenemez olması, bu düşünceler geldiğinde yapılan hareketlerin gereksiz yere yapılmasının çocuğun kendisinin ya da etrafındakilerin gündelik yaşamını aksatabildiğini dile getiren Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Figen Karaceylan Çakmakçı, “Kafaya takmak ile obsesif kompulsif bozukluk arasında farklar mevcut. Birçoğumuz gündelik yaşamda, tehlikelerden korunmak için bazı tedbirler alırız. Fakat obsesif kompulsif bozuklukta kirli olmadığı durumda elleri kirliymiş gibi hissedip yıkamak, kilitli bir kapının kilitli olduğunu bildiği durumda bile yeniden kilitleme ihtiyacı duymak bu hastalığın göstergesi olarak sayılabilir” biçiminde açıkladı.

TANI KONULDUKTAN SONRA TEDAVİ EDİLEBİLİR

Obsesyonun çocuklarda kirlenme korkusu, kendine veya sevdiği insanlara zarar gelme korkusu ve emin olamama olarak izlenebildiğinin altını çizen Dr. Figen Karaceylan Çakmakçı, “Evden uzak olmamak için okula gitmeme, diğer çocuklardan uzak durmaya çalışma, konsantrasyon bozuklukları, vedalaşmaları uzatma, temiz olmama hissinden kaynaklı banyoda uzun zaman geçirme ve ellerin deterjan gibi ideal olmayan malzemelerle oldukça sık yıkanması neticesinde meydana gelen cilt yaraları çocuklarda obsesif kompulsif bozukluk göstergesi olabilir. Obsesif kompulsif bozukluk, tanısı konulduktan sonra tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır” dedi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal