Sütünüz Hemen Gelmese De Emzirmeye Devam !

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Burçak Erzik, 'örnek vermek gerekirse sezaryen doğumda anne sütünün doğumdan 2 gün sonra bol ve akıcı bir şekilde gelebiliyor' diye konuştu.

11.11.2019-10:12 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-10:48)

Dr. Erzik, nane, limon, mısır, nişasta, maydanoz, adaçayı ve sirke içeren besinler ile salamura gıdaların anne sütünün verimliliğini azalttığını, sütü gelmeyen annelerin bu gıdalardan kaçınması gerektiğini belirtti.

'EGZERSİZLERLE FİZYOLOJİK YAPI DÜZELTİLEBİLİR'

Meme ucunun fizyolojik yapısı sebebiyle zorlanan çocuklarda emzirme için de bazı egzersizler olduğunu belirten Dr. Erzik şunları söyledi: "Hoffman egzersizinde göğüs ucu iki elin başparmaklarıyla yanlardan kavranılması şeklinde iki tarafa doğru açılır. Aynı açma, germe hareketi ise başparmaklar göğüs ucunun üst ve altına doğru koymak şeklinde tekrarlanır. Bu sayede göğüs ucu dışarı çıkmaya başlar. Germe egzersizinde ise meme başını işaret ve başparmak arasına alarak dışarı doğru çekilmeli aynı uygulama ile göğüs ucu yuvarlamaya çalışılmalıdır. Günde birden fazla bu uygulamanın tekrarlanması ile göğüs başını dışarı çıkarılması sağlanabilmektedir."

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal