Sütü Kaynatırken Tencereye Yapışması Nasıl Önlenir?

Sütü kaynatırken tencereye yapışır ve çıkarmayı zorlaştırır. Bu durumu önlemek ise oldukça kolaydır. İşte, o yöntem…

06.12.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-11:36)

Süt kaynatmayı seviyorsanız ve cezve ya da tencereye yapışması temizleme açısından sizi zorluyorsa yapmanız gereken bazı şeyler var demektir.

SÜTÜ KAYNATIRKEN TENCEREYE YAPIŞMASI NASIL ÖNLENİR?

Sütü kaynatmadan evvel kaynatacağınız tencereyi normal ısıdaki suyla azıcık çalkalayın. Suyla çalkaladığınız vakit sütün kaynama sırasında tencereye yapışmadığını görebilirsiniz. Çalkalamanın ardından herhangi bir sebeple tencereyi kurulamamalı ve içinde süt yokken ocağın üstüne koymamalı ve suyun buharlaşmasına önlemelisiniz. Bir öteki tercih olarak kaynatacağınız sütün içine şeker eklemesi yapabilirsiniz. Bu halde önemli olan sütün kilosuna uygun miktarda şeker katmalısınız. İl olarak sütü tencereye koyun ve sonrasında şekeri ilave edip, ocağın altını yakın. Atmanız lazım olan şeker miktarı için bir litre süte bir yarım çorba kaşığı toz şeker oranını kullanmalısınız. Sütün oranının artışına göre şekeri de aynı oranda artırmalısınız ki yararlı olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal