Sütlü Nuriye Tatlısı Nasıl Yapılır? Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

Baklavaya benzeyen ancak daha sütlü ve hafif olan sütlü nuriye bazıları için baklavadan bile iyidir. Canınız tatlı çektiğinde ise aklınıza sütlü nuriye geldiyse tarifimizden yararlanabilirsiniz.

26.07.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-16:38) Sütlü Nuriye Tatlısı  Nasıl Yapılır? Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

Yumuşak ve leziz tadıyla akşam misafirlere sunabileceğiniz ve görüntü olarak baklavayı andıran sütlü nuriye bazılarının favori tatlısıdır. Tarifi uyguladıktan sonra sizin de favori tatlınız olacaktır.

MALZEMELER

1 yumurta
5 yumurtanın akı
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un

ARASI İÇİN

150 g tereyağı
2 su bardağı file badem

ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu

AÇMAK İÇİN

1 su bardağı nişasta

ÜZERİ İÇİN

1 su bardağı süt

SÜSLEMEK İÇİN

Yarım su bardağı file badem

HAZIRLANIŞI

Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bekletin. Hamur yoğurma kasesine yumurta ve yumurta akını koyun. Su ve tuzu ekleyip kar halini alıncaya dek mikserle çırpın. Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Üstlerine nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip ılınması için bekletin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri nişasta serperek oldukça ince açın. 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir tereyağı sürerek tepsiye koyun. Üstüne file badem serpin. Kalan yufkaları da aynı biçimde tepsiye yayın. En üstteki yufkayı yağlayın. Ö̈nceden ısıtılmış 170 derecede fırında üstü açık pembe olacak biçimde 30 dakika pişirin.
Sütü ısıtıp ılık tatlının üstüne dolaştırarak dökün. Tepsinin üstüne bir kapak örtüp 10-15 dakika bekletin. Soğuk şerbetin üçte birini tatlının üstüne dökün. Yeniden kapağını örtüp şerbeti çekmesini bekleyin. Kalan şerbeti 5 dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üstüne dolaştırarak dökün. Tatlı soğuyunca dilimleyin. File badem ile süsleyip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal