Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Sütlü irmik tatlısının en lezzetli halini bu tarifle denemek ister misiniz? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarife siz de bayılacaksınız! Sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmez tatlısı olacak bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

04.11.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-10:19)

Hızlı br şekilde hazırlayabileceğiniz ve sevdiklerinize lezzetle ikram etmek isteyeceğiniz sütlü irmik tatlısının tarifini bir de bizden deneyin.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI 

MALZEMELER: 

5 su bardağı süt,12 yemek kaşığı irmik,8 yemek kaşığı toz şeker,1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu,1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu,1/2 adet çubuk vanilya.

HAZIRLANIŞI: 

Süt, irmik ve toz şekeri derince bir tencerenin içine koyun. Bütün malzemeyi bir çırpıcı ile karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerine alın. Rendelenen portakal ve limon kabuğunu içine katın. Ortadan ikiye ayırdıktan sonra keskin bir bıçağın ucu vasıtasıyla kazıdığınız vanilya çekirdeklerini ekleyin. Devamlı karıştırdığınız tatlıyı kısık ateşin üzerinde kıvam alana dek pişirin.Servis kaselerini bol suyun içinde durulayıp fazla sularını süzün. Kıvama gelen tatlıyı, servis kaselerine ayırın. Kıvam alması adına buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı çilek dilimleriyle süsleyip ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal