Süt Annelik Artık İnternetten Yapılıyor

Bebekler ilk 6 ay ihtiyaçları olan besini anne sütünden alır. Anne sütü, oldukça faydalı olduğu gibi son günlerde sanal ortamda dikkatleri üzerine çekti. Doğum sonrasında sütü fazla olan anneler, bu besini yasal olmayan şekilde gerçekleştirmektedir. Peki internetten anne sütü almak doğru mu? Detaylar haber...

19.06.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-09:40) Süt Annelik Artık İnternetten Yapılıyor

Anne sütünün bebeklerin beslenmesinde oldukça yararlı olduğunu bilmeyen yoktur. Fakat son zamanlarda sütü fazla olan anneler, internet ortamında bu sütlerini satışa çıkardı. Süt annelik kavramı ile internetteki süt satan anneler birbirinin aynası olarak görülmektedir.

SATILIK ANNE SÜTÜNE DİKKAT 

Doğum sonrası bazı annelerin sütü olmaz. Bu yüzden bebeklerini anne sütü ile besleyemezler. Dolayısıyla bu durumda olan anneler, sütleri fazla olan ve bunu satan kişilerden süt satın alma eğilimde olabiliyorlar. Bazı anneler kendi sütlerini ücretsiz bir şekilde sadece bebeğe yararlı olsun diye verirken bazıları bunu para karşılığında satmaktadır.

İnternette yapılan süt anneliğin son yıllarda hızla artış gösterdiğini söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada, "Emziren anneler yasal olmayan sitelerdeki annelerden süt arayışında bulunuyorlar. Bu iş ticarete dönüşmüş durumda. Bu siteler yasal değil ve ne yazık ki ülkemizde yaklaşık olarak mililitre başına 200 liraya kadar bu sütler satılıyor. Türkiye'de sütannelik gelenekselleşmiş bir yapı. Eskiden de süt annelik vardı fakat bu tanıdık yakın çevreden temin edilirdi. Son yıllarda ülkemizde bunlar sanal ortamda yaygınlaştı." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal