Susuzluğu Giderecek Kuru Meyve Hoşafı

İftar sofralarında tatlı ve sıvı bir lezzet arıyorsanız vereceğimiz hoşaf tarifini denemek isteyeceksiniz. Kayısı, erik ve yaban mersinli kuru kayısı hoşafı tarifi ve malzemeleri sizin için derledik.

06.05.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-15:12)

Ramazan'ın ilk iftarında susuzluğu gideren hem enfes hem de sağlıklı bir içeçek arayanlar için kuru meyve hoşafı tarifini derledik. Kuru meyve hoşafıyla hem iftarda su ihtiyacınızı karşılayabilir hem de yemeklerinizin yanına lezzetli bir içeçek sunmuş olabilirsiniz. 

KURU MEYVE HOŞAFI

1 litre su, 10 adet kuru kayısı, 1 avuç kuru yaban mersini, 1 adet çubuk tarçın, 3 adet kakule, 1 adet muskat, 1 adet karanfil.

HAZIRLANIŞI

Öncelikle kayısıları üçe erikleri de ikiye kesin. Bir tencereye önce suyu koyun. Temiz bir tülbentin içine muskat, kakule, karanfil ve çubuk tarçını koyup pişirme ipiyle bağlayın. Hazırladığınız baharat bohçasını suyun içine atın. Ardından doğradığınız kuru meyveleri suyun içine atın. Kaynayıncaya kadar bekleyin ve kaymana başlayınca altını kısın. 15-20 dakika pişirmeye devam edin. Oda sıcaklığına gelince servis kaplarına yada sürahiye alarak soğutun. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal