Su Böreği Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan su böreğini sizin için derledik. İşte püf noktalarıyla su böreği… Detaylar haberimizde.

04.06.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-11:22)

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan su böreğini sizin için derledik. İşte püf noktalarıyla su böreği… 

SU BÖREĞİ

Su böreği için gerekli olan malzemeler:

- 6 yumurta

- 1 çay bardağı su

- 1 yemek kaşığı tuz

- Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un

Su böreği içi için gerekli olan malzemeler:

- Salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir

- Yarım kilo tereyağı

- Maydanoz

Su böreğini haşlamak için gerekli olan malzemeler:

- Su

- Tuz

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?


- Yumurtalara su ilave ederek karıştırın.

- Karışınca un ile tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğurun.

- Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yapın. Yaklaşık olarak 12 tane beze çıkar.

- Bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbent ile örtün ve yarım saat dinlendirin.

- Diğer tarafta rendelemiş olduğunuz peyniri ve ince kıydığınız maydanozu birbiri ile harmanlayın.

- Başka bir tavaya yağı koyup eritin. 

- Dinlenmiş olan bezeleri un yardımı ile açın.

- 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suya ilk olarak tuzu ilave edin sonradan da içerisine yufkaları ekleyin.

- Suya tuz atmayı ihmal ederseniz yufka suyun içerisinde parçalanır.

- Açtığınız yufkaları iki elinizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakın.

- Tahta kaşık ile kenarlardan yufkanın üzerine su atın ki yufka birbirine yapışmasın.

- Islanan yufkayı hemen yanınızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alın.

- Sonra eliniz ile fazla suyunu sızdırıp yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirin.

- Soğuk su ılıklaşacağından 3 yufkada bir suyu değiştirmeniz gerekmektedir.

- Su mutlaka soğuk olmalı.

- 4. yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynirli karışımdan yayıp, üzerine tereyağını gezdirin. Her 4 yufkada aynı işlemi yapın.

- Tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı üçe bölün.

- En üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağı ile yağlayın.

- Pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim kesin.

- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal