Stresi Arttıran Yiyecek ve İçecekler

Tükettiğimiz her besin bizi iyi yönde etkilediği gibi kötü yönde de etkiliyor. Nasıl içtiğimiz bitki çayları bizi yatıştırıyorsa, tükettiğimiz başka bir şey vücudumuzda olumsuz etkilere sebep olabiliyor.

25.01.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-16:56) Stresi Arttıran Yiyecek ve İçecekler

Tükettiğimiz her besin bizi iyi yönde etkilediği gibi kötü yönde de etkiliyor. Nasıl içtiğimiz bitki çayları bizi yatıştırıyorsa, tükettiğimiz başka bir şey vücudumuzda olumsuz etkilere sebep olabiliyor. Aşağıdaki besin türleri özellikle ağır ve stresli bir gün geçiriyorsanız uzak durmanız gereken besinler arasında.

KAHVE: Yeterli miktarda tüketilen kahve dikkat ve konsantrasyonu yükseltirken fazla tüketildiğinde stres hormonu ve adrenalin salgısına yol açıyor. Fazla miktarda tüketilen kafein, vücuttan daha fazla magnezyum eksilmesine sebep olarak, magnezyumun sakinleştirici etkisini vücuttan uzaklaştırıyor.

ŞEKER: Şekerli besinleri sık sık tüketmek, gereğinden fazla insülin salgılanmasına, fazla salgılanan insülin de kısa sürede kan şekerinde düşmeler meydana gelmesine neden oluyor. Şekerli besinler, besin içeriklerinin düşük olmasından dolayı metabolik stresinizi yükseltiyor ve daha fazla streste neden oluyor.

GLUTEN: Gluten bazlı gıdalar genellikle rafine karbonhidrat ya da işlenmiş ürün olduklarından dolayı insülin salgılanması ve kan şekeri düşmelerine neden olarak strese yol açıyor. Gluten bunun yanında bağırsakta artmış bağırsak geçirgenliğine sebep olarak hem vücutta hem de beyinde hasarlara yol.

ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ: Şarküteri ürünlerinde farklı protein kaynakları (et, kıkırdak, organ, deri vs) mikrobiyal transgluminaz denilen bir madde ile birleştirilerek ete bütün bir görüntü verilir. Şarküteri ürünlerine krımızı rengi veren de mikrobiyal transglutaminaz maddesidir. Mikrobiyal tranglutaminazlar bağırsak geçirgenliğini yükselterek stres oranınızı arttırır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal