Spor ayakkabı nasıl yıkanmalı? Kirli spor ayakkabıyı temizleme yöntemleri

Kirlenen spor ayakkabıyı temizlemek için birçok yöntem bulunmaktadır. Doğal temizleme yöntemi olarak sirke ve karbonat bu noktada oldukça faydalıdır. Çamaşır makinesinin yıpratıcılığına karşı alabileceğiniz önlemler ile spor ayakkabınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz. İşte spor ayakkabıyı temizlemenin püf noktaları…

12.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-17:13) Spor ayakkabı nasıl yıkanmalı? Kirli spor ayakkabıyı temizleme yöntemleri

Kirlenen spor ayakkabıyı temizlemek için birçok yöntem bulunmaktadır. Ayakkabının yapısına göre temizleme yöntemleri değişebilmektedir; çünkü her ayakkabının yapıldığı malzeme farklılık göstermektedir. Peki, bizim için bu kadar önemli olan spor ayakkabılarımızı nasıl temizlemeliyiz? 

Spor ayakkabı nasıl yıkanmalı?

Spor ayakkabılar, çamaşır makinesi için yıpratıcıdır. Elbette bir çözüm yöntemi bulunuyor bu da yıkanması gereken ayakkabıları yıkanması gereken sırt çantalarının içerisine yerleştirmek. Bu noktada çok yüksek devir de yıkamamanız gerekmektedir.

Sirke: Özellikle ayakkabıların lastik tabanındaki lekeler için oldukça iyi bir yöntem olan beyaz sirke, dakikalar içinde kiri çözüyor.

Ayakkabı nasıl temizlenir?

Karbonat: Bir kabın içerisinde karbonat, sabun ve suyu karıştırdıktan sonra ayakkabıları bu suda bekletin. Sonrasında diş fırçasıyla ayakkabılarınızı temizleyin. Kirlerin çıktığından emin olduktan sonra durulayın, güneşte kurumaya bırakın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal