Spinal Aneztezi Nedir? Kimlere Uygulanmaz?

Spinal anestezi, doğum sırasında anne adayının bebeğini görmesine imkan tanır. Epidural anestezi kadar sık kullanılan bu yöntem nedir? Spinal anestezi kimlere uygulanmaz?

18.01.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-12:22) Spinal Aneztezi Nedir? Kimlere Uygulanmaz?

Spinal anestezi, doğum sırasında anne adayının bebeğini görmesine imkan tanır. Epidural anestezi kadar sık kullanılan bu yöntem nedir? Spinal anestezi kimlere uygulanmaz? Yanıtlar haberimizde...

Spinal Anestezi Nedir?

Bel omurları arasından uygulanan enjeksiyon ile, vücudun bu hizasının altında bölgesel anestezi sağlayan bir tekniktir. Özellikle genel anesteziye uygun olmayan, kronik akciğer sorunu yaşayan, kalp veya solunum yetmezliği olan hastalarda spinal anestezi uygulamak uygun olacaktır. Bunun dışında anne adayının sezaryen sırasında uyanık olması, doğar doğmaz bebeğini görebilmesi de spinal anestezinin diğer avantajlarındandır. Ayrıca cerrahi sonrası 3-4 saat boyunca uyuşukluğun sürmesi, yeni anne için bebeğini erkenden emzirme ve bebeği ile kolayca ilgilenebilme imkanı sağlayacaktır.

Spinal Anestezi Kimlere Uygulanmaz?

Pıhtılaşma sorunu yaşayan anne adaylarında kanama riski nedeniyle spinal anestezi uygulanmamalıdır. Benzer şekilde kan sulandırıcı etkisinde dolayı son on gün içinde aspirin kullanan kişilerde de spinal anestezi tercih edilmemelidir. Bunun yanı sıra bel bölgesinde herhangi bir enfeksiyon ya da deri hastalığı olan anne adayları da bu anestezi yöntemi için uygun değildirler.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal