Söz Yüzüğü Hangi Ele Takılır?

Kadınlar çoğu kez tek taş yüzüklerini ve alyanslarını birleştirerek kullanmayı tercih etse de, farklı şekilde farklı ellerinde iki yüzüğü taşıyan kadınlarda mevcuttur.

09.07.2018-15:21 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-17:52) Söz Yüzüğü Hangi Ele Takılır?

Çiftler sözlendiği zaman farklı elde, nişanlandığında ve evlendiğinde de yüzüklerini farklı elinde taşırlar. Kadınlar çoğu kez tek taş yüzüklerini ve alyanslarını birleştirerek kullanmayı tercih etse de, farklı şekilde farklı ellerinde iki yüzüğü taşıyan kadınlarda mevcuttur.

SÖZ YÜZÜĞÜ NEDİR?

Söz yüzüğü, evlenme teklifinden sonra çiftler arasında ya da aile arasında yapılan törenler ile parmaklarda yerini alıyor. Çiftlerin birbirine vermiş oldukları bağlılık yeminini somut bir hale getiren yüzükler, evlilik yolunda atılmış olan ilk ciddi adımın sembol halidir.

Evlilik teklifi yapıldığında takılan tektaş yüzüğün tekrar verilebildiği söz törenlerinde eğer çiftler istediği takdirde yeni bir tektaş da kullanımı olabilir.

SÖZ YÜZÜĞÜ HANGİ ELE TAKILIR?

İlişkinin yüzük evresine girip başlaması söz ile olmaktadır. Bu nedenle de çiftlerin takmış olacakları ilk yüzük söz yüzükleridir. Söz konusu bu yüzükler kadınlar için sadece alyans ya da tek taş ve alyans biçiminde değişebilir. Söz yüzükleri kadın için de erkek için de sağ ele takılmaktadır. Ancak bununla birlikte yüzüklerin anlamını en iyi çiftler bilmiş oldukları için esasında hangi ele takıldığının herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Burada maksat sözlenmenin gerekliliği olan yüzüğün parmaklarda takılı olması durumudur. Bu nedenle de sağ ele takılan yüzük istenildiği takdirde sol ele de geçirilebilir.

Çiftlerin aklına takılan konular arasında genellikle söz yüzüğünün hangi ele takıldığı bulunur. Söz yüzükleri evlilik öncesi takılan bir yüzük olmasından ötürü sağ elin yüzük parmağına takılır. Söz töreni aşamasında tektaş da evliliğe kadar sağ elin yüzük parmağında bulunmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal